Mooie en goed islolerende ramen

Als u om u heen kijkt in uw droomhuis, wat zijn dan belangrijke onderdelen van het totaalplaatje? Natuurlijk, de ramen! Ramen spelen een essentiële rol in uw huis, en de ideale ramen bestaan uit moderne, sterke kozijnen en optimaal isolatieglas. Kozijnen Fabrikant Alkuplus.nl vertelt je in dit artikel hier meer over.

Blog - dubbel glas en kozijnen in uw droomhuis

Isolerende ramen
Een modern droomhuis kan niet bestaan zonder mooie en goed isolerende ramen. Belangrijk om op te letten bij het nadenken over uw ramen, is het materiaal van de kozijnen en het soort glas daarbinnen. Wilt u comfortabel wonen en ook nog lage energiekosten, zorg dan dat u goed isolatieglas in uw ramen laat zetten.

Wat is isolatieglas?
In Nederland worden nieuwe ramen tegenwoordig standaard uitgerust met HR++ isolatieglas. Nieuwe kozijnen zijn hierop gebouwd. HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met een ruimte ertussen, die is opgevuld met speciaal gas dat warmte en kou weerkaatst. Hierdoor kunnen de temperaturen binnen en buiten niet met elkaar mengen, zodat uw huis beter op temperatuur kan worden gehouden. Met het modernste dubbel glas in uw ramen bespaart u jaarlijks veel geld op uw stookkosten, en uw droomhuis wordt er veel comfortabeler door!

Zijn uw kozijnen geschikt?
Als u besluit om de isolatie van uw droomhuis te vergroten, kunt u het glaswerk in uw huidige kozijnen vervangen door dubbel glas of HR ++ glas. Het is verstandig om vooraf een expert te raadplegen of uw kozijnen sterk genoeg zijn voor dit isolatieglas. Het nieuwe glaswerk is vaak veel zwaarder en dikker, waardoor de ondersteuning van uw kozijnen onvoldoende is. Dit kan opgelost worden door in de sponning, de ruimte waar het glas in wordt gezet, sterkere scharnieren te plaatsen.

Blog - dubbel glas en kozijnen in uw droomhuis

Kozijnen vervangen?
Het kan natuurlijk voorkomen dat uw kozijnen niet geschikt blijken te zijn voor isolatieglas of dat de kosten voor het aanpassen van uw bestaande kozijnen hoger uitvallen dan de voordelen die u hieruit haalt. U kunt dan overwegen om uw kozijnen in het geheel te vervangen door nieuwe kozijnen met isolatieglas. Door uw kozijnen te vervangen verhoogt u niet alleen de isolatiewaarde van uw woning, maar ook de veiligheid. Daarnaast kunt u met nieuwe kozijnen de stijl van uw woning aanzienlijk veranderen, geheel naar eigen smaak.

De mogelijkheden zijn eindeloos
De meest populaire kozijnen in Nederland zijn kunststof kozijnen. Kunststof is onderhoudsarm en isoleert zeer goed. Met kunststof kozijnen kunt u alle kanten op, want het is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Met kunststof kozijnen kunt u zowel een klassieke als een moderne uitstraling aan uw woning geven. Aluminium kozijnen geven uw woning een strakke, vaak industriële touch. Aluminium is onderhoudsarm en daarnaast krasbestendig. Voor een strakke look, kunt u ook stalen kozijnen plaatsen. Deze kozijnen zijn zeer sterk en kunnen daardoor grote glasoppervlakten dragen, wat bijdraagt aan het strakke uiterlijk. Bent u echter op zoek naar een natuurlijke en eventueel authentieke uitstraling voor uw woning, dan zijn houten kozijnen een goede optie. Hout heeft vele voordelen, zo kunt u het materiaal makkelijk bewerken als de kleur u niet meer aanstaat en de levensduur van houten kozijnen kan oplopen tot wel 75 jaar.

Kortom: zorg dat uw droomhuis is voorzien van kozijnen naar uw smaak met isolatieglas, zodat u nog jarenlang met plezier in uw huis kunt wonen.