Nieuw huis, nieuw internet

Blog - nieuw huis, nieuw internet

Zit dan eindelijk die verbouwing en misschien zelfs al de verhuizing erop, dan zijn het de kleine dingen die nog even geregeld moeten worden voor je echt lekker in je nieuwe droomhuis kunt wonen. De afwerking om het zo maar te zeggen. En stiekem kost die afwerking nog best wat tijd. Denk aan zaken als inrichting en bijvoorbeeld lampen en gordijnen ophangen maar ook aan administratieve handelingen zoals adreswijzingen, inschrijvingen bij gemeente, energie, internet en tv. 

En laten internet en televisie nou erg gemakkelijk te regelen zijn. En het mooiste, vaak kan je nog besparen ook. Bij een nieuwe woning kan je vaak je oude internetabonnement meenemen. Providers verhuizen je abonnement dan gewoon mee. Je blijft hetzelfde maandbedrag betalen en je moet je modem en tv-ontvanger zelf opnieuw aansluiten in het nieuwe huis. Het signaal komt dan gewoon in je nieuwe woning binnen. 

Maar je kunt beter je huidige abonnement gewoon stopzetten en in je nieuwe woning een nieuw pakket aanvragen. Waarom? Simpel: je bespaart. Je kunt namelijk profiteren van actietarieven en je moet toch alle apparatuur opnieuw installeren. Overstappen dus. Zo profiteer je bovendien van de nieuwe hardware. En grote kans dat de nieuwe tv-ontvanger meer functionaliteiten heeft dan je oude. Win-win dus. 

Blog - nieuw huis, nieuw internet

Alles-in-1 of juist Internet Only
Bij het kiezen van een nieuw internetpakket moet je letten op een aantal zaken. Ten eerste, wat heb je nu echt nodig? Bel je ook vast? Nee, dan hoef je geen pakket met telefonie te nemen. Kijk je ook bijna geen televisie meer? Neem dan een Internet Only pakket. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en via internet kun je natuurlijk ook gewoon tv kijken, met bijvoorbeeld Netflix. Gebruik je wel veel televisie en telefonie? Bijvoorbeeld met een gezin? Neem dan een alles-in-1 pakket. 

Internetsnelheid
Providers leveren verschillende snelheden. Leuk natuurlijk maar voor velen volstaat een instappakket. Instap is tegenwoordig eigenlijk 20Mb/s. Dit kan via kabel, DSL of glasvezel. DSL ligt overal in Nederland en hier is flinke concurrentie, goed voor jou dus! Kabel kent een aanbieder: Ziggo. Die is prima geprijsd maar kent dus geen concurrentie. Glasvezel is de toekomst maar ligt nog lang niet overal tot aan de woning. Geef je niets om de methode of snelheid? Ga dan gewoon voor prijs. Grote kans dat je dan bij DSL uitkomt. 

Actietarieven
Providers stunten met prijzen. Dat klinkt goed, maar het vreemde is dat bestaande klanten daar niet van profiteren. Je moet dus overstappen om van een actietarief te kunnen profiteren. Bij een verhuizing is een overstap altijd aan te raden. Dit is een mooi moment om eens te kijken naar je vaste lasten. En voor het werk hoef je het niet te doen. Opnieuw installeren moet toch en even vergelijk en bestellen is zo gepiept.

Een nieuw internetpakket bij een nieuw huis loont. En dat is wel zo prettig na een dure verbouwing en/of verhuizing. Vergelijk wat er op jouw adres beschikbaar is en bestel het abonnement direct. De provider regelt de rest.