Nieuwe eetkamer? Dit zijn de trends!


Het afgelopen jaar zijn de meeste mensen meer thuis dan ooit tevoren. Het heeft voordelen en biedt gezelligheid, zoveel tijd thuis doorbrengen. Het brengt echter ook nadelen met zich mee, van te veel alleen zijn tot te veel op elkaars lip zitten. Een fijne plek in huis waar ruimte, gezelligheid en rust samen komen is dus belangrijk, oftewel een eettafel waar je alles aan doet, die past bij jouw interieur en wensen. Dus het is tijd voor een nieuwe eetkamer! Om je op weg te helpen zijn hieronder de trends van 2021 op een rijtje gezet. 
 

Duurzaam en kleurrijk
Je hebt ze waarschijnlijk al langs zien komen in een design magazine, op social media of in jouw geliefde meubelwinkel: de boomstamtafels. In alle soorten en maten zijn ze geheel op jouw interieur aan te passen. Het robuuste blad met bijvoorbeeld een metalen onderstel geeft je eetkamer een gevoel van statigheid, vergezeld met knusheid waar iedereen aan kan zitten. 

Een trend die prachtig aansluit op de natuurlijke uitstraling van de boomstamtafels is andere culturen in huis brengen. Door accessoires, meubels en tapijten uit de hele wereld te combineren, creëer je je eigen wereldreis in je eetkamer. Veel patronen en warme kleuren zijn een mooie combinatie met boomstamtafels. 

De eikenhouten bladen van de tafels van Mister Tafel zijn ook nog eens onderhoudsvriendelijk en hebben zo een heel lang leven. In combinatie met het Europese hout dat weinig transport (en dus uitstoot) vereist, zijn deze tafels een hele duurzame keuze. 

Eetkamer eettafel tafel woontrends REALISEER JE DROOMHUIS

Sober met contrast
Vaak thuis zijn betekent voor veel mensen rust vinden. Een andere trend dit jaar is dan ook een sobere stijl van combinaties tussen neutrale kleuren en zachte contrasten. Deze stijl bestaat uit elementen samengevoegd uit Japan en Scandinavië. Lichte, houten materialen met organische vormen van een boomstamtafel gecombineerd met neutrale kleuren in bijvoorbeeld het tapijt of de stoelen, geeft een opgeruimd en rustig gevoel. Een stoerder onderstel zorgt voor het gewenste contrast. Hierbij kan je denken aan een lichte kleur voor een stabiele poot onder de tafel. Zo krijg je de neutrale factor voor de ruimte in het centrum van je eetkamer en creëer je ruimte voor contrasten die je zelf hieraan toe kan voegen.

Zacht en licht
De laatste trend borduurt voort op het idee van een fijn thuis. Een plek waar lichte en zachte elementen de voorkeur hebben, in contrast met de donkere tijd van nu. Zachte, ronde elementen komen hier goed naar voren, door lichte stoffen zoals linnen toe te passen en materialen te gebruiken zoals licht hout en een lichte kleur poot voor tafel en stoel uit te kiezen. De natuurlijke rondingen van boomstamtafels voegen zich geheel bij deze trend met de gewenste zachtheid voor een nieuwe eetkamer.

Met deze trends in je achterhoofd zit je zo in je nieuwe eetkamer, geheel naar jouw wensen ingericht. Geniet van je trendy eetkamer die je helemaal zelf samenstelt.