Nieuwe technologie-trends

Is het koud bij jou in huis? Je hoeft slechts uw iPhone te pakken en via een app de thermostaat een paar graden hoger te zetten. Is het te donker, misschien? Alle lichten zijn geïntrigeerd in één centraal systeem, waardoor je met een handige smartphone-app precies kunt aangeven welke lampen je wilt laten schijnen. Zo heeft de domotica, letterlijk: de technologie van het huis of huiselijke elektronica, het leven in huis een stuk gemakkelijker gemaakt.

Naast handige voorzieningen voor consumenten, zoals een slimme thermostaat of een geïntrigeerde lampen-systeem, blijkt de domotica echt ook een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn en langer thuis willen blijven wonen. Of het nou trapliften, slimme koelkasten, of slimme sloten zijn: de transitie naar een ‘smart home’ zal voor iedereen een positieve verandering betekenen. In deze blog laten wij je zien hoe je huis kunt uitrusten met allerlei vernieuwende technologie, die allerlei huishoudelijke werkzaamheden overbodig gaan maken. 

Slimme stofzuiger
Merk je bijvoorbeeld dat het stofzuigen veel moeite en tijd kost? Misschien doordat je door allerlei bezigheden er niet meer aan toe komt, of doordat je vanwege lichamelijke klachten er niet meer toe in staat bent. Gelukkig kun je tegenwoordig deze vervelende klusjes uitbesteden aan een apparaat. De slimme stofzuiger Neato kun je een eenvoudig inschakelen door middel van je smartphone. Daarbij hoef je niet druk te maken dat de Neato straks al jouw meubels sloopt, of zomaar van de trap stuitert. Door high-tech sensoren kan de Neato allerlei voorwerpen herkennen en hier feilloos om heen sturen. Het enige wat je aan het einde van de dag hoeft te doen is de stofbak te legen. Zo ben je verzekerd van een schoon huis, zonder al te veel moeite.

Makkelijk naar boven
Merk je dat dagelijkse handelingen zoals traplopen en douchen steeds lastiger wordt, door bepaalde lichamelijke klachten? Ben je daarom misschien al op zoek naar huis wat meer toegankelijker is? Of zoek je al naar bepaalde manieren waarop je toch al weer overal in huis kan komen? Een heel handig systeem wat je kan helpen om, zonder pijn en moeite, overal weer in huis te kunnen komen is een traplift. Een traplift is weliswaar nog niet te besturen via een of andere app op je smartphone, maar is wel een essentieel onderdeel in het proces om je huis weer toegankelijker te maken. Tegenwoordig zijn trapliften al heel goedkoop in de aanschaf, vooral als je een betrouwbare tweedehandse traplift koopt.

Slim slot
Het kan zomaar zijn dat je wat vergeetachtiger wordt, waardoor je sleutels vergeet. Of misschien doet lopen veel pijn, waardoor je geen zin hebt om elke keer naar de deur te lopen. Er zijn tegenwoordig een heel scala aan slimme sloten op de markt, die deze problemen heel makkelijk oplossen. Ook met het slimme slot van Nederlandse bodem, NEMEF ENTR, kun je het slot ontgrendelen met behulp van een smartphone app. NEMEF ENTR biedt veel handige functies die jou heel makkelijk toegang geeft tot je huis. Zo kun je de functie inschakelen waarbij het slot automatisch ontgrendeld als je in de buurt van het slot komt, en ook automatisch vergrendeld als je weg bent. Ben je geïnteresseerd in een slim slot en wil je meer informatie over een slim slot? Kijk dan op de website van NEMEF ENTR of NOKI.

Rolluiken automatisch naar boven en naar beneden
Iedereen vindt het uiteraard prettig als het huis fris en koel blijft in de zomer. Door de aanschaf van een paar goede zomer-rolluiken kun je ervoor zorgen dat er altijd fijne temperatuur in huis is. Ook deze rolluiken kun je aansluiten aan systeem wat je met een smartphone app kunt bedienen. In dit systeem kun je de individuele rolluiken bedienen, maar kun je er ook voor kiezen dat de rolluiken bij zonsop- of zonsonderdang automatisch bediend worden. Zelfs als je ver weg bent kun je door middel van de smartphone app de rolluiken bedienen, zodat je zeker weet dat niemand zomaar naar binnen kan kijken. Zo bespaar je jezelf veel tijd en moeite!

Service aan huis
Veel van de systemen die in dit artikel worden genoemd worden aangestuurd door middel van een smartphone. Maar wat doe je als je iPhone of Samsung telefoon opeens op de grond kapot valt? Hoe moet je dan je huis openen, of je stofzuiger aanzetten? Als je slecht ter been bent, kan het erg lastig zijn om een iPhone reparatie winkel te bezoeken. Het mooiste zou natuurlijk zijn als de reparatieservice bij jou thuis komt om de smartphone te repareren! Nu is dit juist het innoverende concept van de reparatieservice Terello. Terello komt binnen 24 uur naar jou toe om jouw iPhone of Samsung te repareren en geeft je dan ook nog eens 2 jaar garantie op elke reparatie! Zo ben je altijd verzekerd van een functionerende smartphone en zorg je ervoor dat je de nieuwe technologie optimaal kunt gebruiken.