BAIE LEKKER!

BAIE GOED!

Wat kunnen we dit voorjaar van 2014 al genieten van het buitenleven en de zomer moet nog komen…

Al heel wat avonden hebben we “gebraaid” op onze Afrikaanse pizzaoven.

Deze keramische pizza oven heeft alle karakteristieken van een conventionele pizzaoven, maar dan betaalbaar voor de particulier en de horeca. Het opwarmen met houtskool duurt maar 30 minuten, de oven kan vervolgens de hitte van 320 graden bereiken en kan uren zijn hitte behouden. Deze hoge temperatuur en de poreuze pizzaplaat is het geheim achter de heerlijke authentieke pizza's. Een pizza bakken duurt ongeveer 4-6 minuten, je kunt dus makkelijk een groep van 8 tafelgenoten verwennen met super snelle heerlijke pizza's.  Dek de tafel met kleurige, geurige  en fleurige ingrediënten en iedereen krijgt de kans om zijn favoriete pizza (of slice) klaar te maken. Experimenteer ook eens met blauwe kaas en groene vijgen of camembert met peer. Of voor kinderfeestjes chocoladepasta met smarties en marshmallows.

Onze Afrikaanse pizza oven is tevens een tafel BBQ, met deksel als je dikke stukken vlees (rosbief) of vis wilt garen. De steen wordt dan vervangen door een rooster. Gezellig midden op tafel, zodat iedereen zelf kan bakken en niemand aan de zijlijn staat om voor het hele gezelschap te braaien.

Helemaal super is dat je met houtjes er ook nog op kan roken. Vaak na het pizza bakken als de houtskool bijna gedoofd is, gooien we er wat houtjes (fruitbomenhout of zelfs speciale houtjes van oude whisky-vaten) op en met dichte deksel roken we dan kipfiletjes voor de volgende dag, maar ook vis is heel lekker om te roken, denk aan zalm, makreel of paling.

En wil je nog wat langer natafelen en wordt het wat killer, ook als vuurkorf geeft hij nog lang zijn warmte zodat je lekker lang buiten kan blijven.

Moederdag, vaderdag, verjaardag, Sint, Kerst, maar ook op die mooie zomerdag, gun jezelf, of die ander, de AfricanFlame pizzaoven. Al met al een geweldig hebbeding “onze pizza/braai en rookoven”.

Als toetje geven we ons toetjes-pizza-recept:

In plaats van tomatenpuree gebruik je crème fraiche geklopt met vanille suiker, mandarijnen en sinaasappelpartjes gesprenkeld met Grand Marnier, afgedekt met chocoladevlokken.

BAIE LEKKER!