PROGRAMMA

BEH Theater

Podiumprogramma's

Hieronder tref je de podiumprogramma's van de Najaarseditie 2019 van Beurs Eigen Huis. Er zijn weer volop inspirerende presentaties en deze editie wederom 2 locaties! Het Vereniging Eigen Huis PODIUM en het Beurs Eigen Huis THEATER te vinden. Bekijk snel de programma’s en plan je bezoek.

Beurs Eigen Huis Theater | 20, 21 & 22 september

11:30 - 11:50 : CASA ID

Het praktische stappenplan voor de ideale indeling

Je wilt verbouwen of je hebt een nieuwe woning gekocht die nog moet worden ingedeeld. Je hebt zelf ideeën voor de indeling, maar het wil maar geen geheel worden, je loopt vast, je twijfelt. Zou het niet fijn zijn om hulp te krijgen, zodat je kunt zeggen: 'Dit is het huis dat helemaal bij mij past'? Bij de lezing van Tamara Colette van CasaID leer je hoe je moeiteloos de ideale indeling kunt realiseren. Naast interieurontwerper is Tamara ook ingenieur, haar adviezen zijn dus altijd bouwkundig en technisch goed onderbouwd.

Tamara Collette

12:00 - 12:20 : KlimaatExpert.com

Warmtepomp, het creëren van draagvlak

Klimaatexpert.com geeft een helder en duidelijk inzicht in het energieverbruik en CO2-uitstoot van een gemiddelde woning en hoe de warmtepomp zowel het energieverbruik en CO2-uitstoot drastisch kan verlagen. Daarnaast worden belangrijke voorwaarde besproken waaraan moet worden voldaan. Klimaatexpert.com adviseert in de juiste toepasbaarheid van de warmtepomp in bestaande en nieuwbouw projecten, waarbij een selectie wordt gemaakt naar de meest zuinige warmtepomp die optimaal kan functioneren in combinatie met het afgiftesysteem en welke voldoet aan de comfortbehoefte. Door van appels en peren alleen maar appels te maken, geven wij inzicht wat er gebeurt met de energiehuishouding, CO2-uitstoot en het verbruik als een warmtepomp wordt toegepast.

Rimme van der Ree

12:30 - 12:50 : B-style Bouwadvies

Help... Ik zoek een nieuwe badkamer of keuken!

In je hoofd zie je het al helemaal voor je, zo komt je nieuwe keuken of badkamer eruit te zien! Maar waar begin je? Eeltje Bezemer van B-style afbouwadvies vertelt je in haar lezing alles over het ontwerpen, indelen en de materiaalkeuzes voor je nieuwe keuken of badkamer. Ze kent de veel voorkomende valkuilen en geeft advies over het aankooptraject en mogelijke bijkomende werkzaamheden waar je rekening mee moet houden.

Eeltje Bezemer

13:00 - 13:20 : Alius Energie

Hoe haal je maximaal rendement uit de zon?

Benieuwd hoe je maximaal rendement uit je dak haalt? En zo voor een maximale besparing op je elektriciteits- en gasrekening zorgt? Peter de Bree van Alius Energie legt uit hoe het VolThera-paneel werkt. Een interessante twee-in-een-oplossing met energie waarmee je je tapwater en je woning verwarmt en de warmtepomp en andere apparaten in huis van elektriciteit voorziet.

Peter de Bree

13:30 - 13:50 : De Vaan Verlichting

Een lichtplan is een essentieel onderdeel van uw woning

De VAAN Verlichting staat garant voor het beste advies voor de keuze van verlichting in je nieuwe woning. In deze lezing krijg je een goed beeld over de verschillende mogelijkheden en weet je waar je rekening mee dient te houden. Wat zijn bijvoorbeeld de nieuwste mogelijkheden op het gebied van LED verlichting. En in welke ruimtes worden welke technieken het meest toegepast. En wat zijn de mogelijkheden en gevolgen van bedraad naar draadloos.

Roberto Treffers

14:00 - 14:20 : JAGA

De nieuwste warmteafgiftesystemen; ze verwarmen, koelen én ventileren!

Nederland is hard op weg om bestaande woningen los te koppelen van aardgas en om aardgas-loos te bouwen. Hierbij is al veel bekend over de alternatieve warmtebronnen, als de warmtepomp. Maar voor een efficiënte werking van een warmtepomp is het minstens zo belangrijk om naar het afgiftesysteem (zoals radiotoren of vloerverwarming) te kijken. Dit bepaalt immers hoe warmte in de woning terechtkomt en wordt verspreid. André Nuijten van Jaga vertelt alles over de nieuwste afgiftesystemen, kleine, zuinige radiatoren die naast verwarmen ook de woning kunnen koelen en ventileren.

André Nuijten

14:30 - 14:50 : Artimpresa

De sleutel tot een toptuin zonder rompslomp en geldverspilling

Regelmatig komt het voor dat mensen na korte tijd uitgekeken zijn op hun tuin, dat de nieuwe tuin niet aan de verwachtingen voldoet en dat er weer stevig in de buidel moet worden getast. Dat is zonde, dat kost niet alleen geld maar ook ergernis. Ellen Vriend van ARTIMPRESA laat u aan de hand van beelden van 3 door haar ontworpen tuinen zien wat de succesfactoren zijn, waar het meestal mis gaat, of, hoe het beter kan en wat de mogelijkheden zijn om echt een unieke tuin te creëren waarin u zich thuis gaat voelen. Word u al nieuwsgierig? Kom dan naar de lezing en overtuig u zelf. Ook voor u ligt het realiseren van een toptuin zonder rompslomp en geldverspilling binnen handbereik.

Ellen Vriend

15:00 - 15:20 : Stichting Passief Bouwen

Passiefbouwen in vogelvlucht

Stichting Passief Bouwen neemt je mee in de wereld van passief bouwen. In deze inspirerende presentatie worden de principes van passief bouwen toegelicht. Een eyeopener met logische stappen, dat voor elk type gebouw toe te passen is, dus ook voor niet passieve gebouwen! Waar moet je op letten als je (ver)bouwt en welke kwaliteitscontroles zijn er voor opdrachtgevers. Passieve gebouwen zijn comfortabel en hebben een gezond binnenklimaat. Ze zijn waardevast, energiezuinig en toekomstgericht. Kom luisteren en laat je inspireren!

Gerben Bos

15:30 - 15:50 : Stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche (N

Een bewuste keuze maken voor uw nieuwe haard

De Nederlandse Haarden en Kachelbranche wil het publiek informeren over de nuttige bijdrage die: Een bewuste keuze maken voor een nieuwe haard. De technische ontwikkelingen op het gebied van duurzame haarden hebben de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Vele duurzame mogelijkheden leverbaar. Woon deze lezing bij en je kan een bewuste keuze maken voor een nieuwe haard! Want door lokale hout & gasgestookte verwarming geniet je niet alleen van optimaal wooncomfort, je kan ook je duurzame energie doelstellingen bereiken!

Benno de Groot

16:00 - 16:20 : De Houtsnip

Houten vloeren, trends en mogelijkheden