Podiumprogramma's

Hieronder tref je de podiumprogramma's van de Najaarseditie 2019 van Beurs Eigen Huis. Er zijn weer volop inspirerende presentaties en deze editie wederom 2 locaties! Het Vereniging Eigen Huis PODIUM en het Beurs Eigen Huis THEATER te vinden. Bekijk snel de programma’s en plan je bezoek.

Beurs Eigen Huis Theater | 20, 21 & 22 september

11:30 - 11:50 : CASA ID

Het praktische stappenplan voor de ideale indeling

Je wilt verbouwen of je hebt een nieuwe woning gekocht die nog moet worden ingedeeld. Je hebt zelf ideeën voor de indeling, maar het wil maar geen geheel worden, je loopt vast, je twijfelt. Zou het niet fijn zijn om hulp te krijgen, zodat je kunt zeggen: 'Dit is het huis dat helemaal bij mij past'? Bij de lezing van Tamara Colette van CasaID leer je hoe je moeiteloos de ideale indeling kunt realiseren. Naast interieurontwerper is Tamara ook ingenieur, haar adviezen zijn dus altijd bouwkundig en technisch goed onderbouwd.

Tamara Collette

12:00 - 12:20 : KlimaatExpert.com

Warmtepomp, het creëren van draagvlak

Klimaatexpert.com geeft een helder en duidelijk inzicht in het energieverbruik en CO2-uitstoot van een gemiddelde woning en hoe de warmtepomp zowel het energieverbruik en CO2-uitstoot drastisch kan verlagen. Daarnaast worden belangrijke voorwaarde besproken waaraan moet worden voldaan. Klimaatexpert.com adviseert in de juiste toepasbaarheid van de warmtepomp in bestaande en nieuwbouw projecten, waarbij een selectie wordt gemaakt naar de meest zuinige warmtepomp die optimaal kan functioneren in combinatie met het afgiftesysteem en welke voldoet aan de comfortbehoefte. Door van appels en peren alleen maar appels te maken, geven wij inzicht wat er gebeurt met de energiehuishouding, CO2-uitstoot en het verbruik als een warmtepomp wordt toegepast.

Rimme van der Ree

12:30 - 12:50 : B-style Bouwadvies

Help... Ik zoek een nieuwe badkamer of keuken!

In je hoofd zie je het al helemaal voor je, zo komt je nieuwe keuken of badkamer eruit te zien! Maar waar begin je? Eeltje Bezemer van B-style afbouwadvies vertelt je in haar lezing alles over het ontwerpen, indelen en de materiaalkeuzes voor je nieuwe keuken of badkamer. Ze kent de veel voorkomende valkuilen en geeft advies over het aankooptraject en mogelijke bijkomende werkzaamheden waar je rekening mee moet houden.

Eeltje Bezemer

13:00 - 13:20 : Alius Energie

Hoe haal je maximaal rendement uit de zon?

Benieuwd hoe je maximaal rendement uit je dak haalt? En zo voor een maximale besparing op je elektriciteits- en gasrekening zorgt? Peter de Bree van Alius Energie legt uit hoe het VolThera-paneel werkt. Een interessante twee-in-een-oplossing met energie waarmee je je tapwater en je woning verwarmt en de warmtepomp en andere apparaten in huis van elektriciteit voorziet.

Peter de Bree

13:30 - 13:50 : De Vaan Verlichting

Een lichtplan is een essentieel onderdeel van uw woning

De VAAN Verlichting staat garant voor het beste advies voor de keuze van verlichting in je nieuwe woning. In deze lezing krijg je een goed beeld over de verschillende mogelijkheden en weet je waar je rekening mee dient te houden. Wat zijn bijvoorbeeld de nieuwste mogelijkheden op het gebied van LED verlichting. En in welke ruimtes worden welke technieken het meest toegepast. En wat zijn de mogelijkheden en gevolgen van bedraad naar draadloos.

Roberto Treffers

14:00 - 14:20 : JAGA

De nieuwste warmteafgiftesystemen; ze verwarmen, koelen én ventileren!

Nederland is hard op weg om bestaande woningen los te koppelen van aardgas en om aardgas-loos te bouwen. Hierbij is al veel bekend over de alternatieve warmtebronnen, als de warmtepomp. Maar voor een efficiënte werking van een warmtepomp is het minstens zo belangrijk om naar het afgiftesysteem (zoals radiotoren of vloerverwarming) te kijken. Dit bepaalt immers hoe warmte in de woning terechtkomt en wordt verspreid. André Nuijten van Jaga vertelt alles over de nieuwste afgiftesystemen, kleine, zuinige radiatoren die naast verwarmen ook de woning kunnen koelen en ventileren.

André Nuijten

14:30 - 14:50 : Artimpresa

De sleutel tot een toptuin zonder rompslomp en geldverspilling

Regelmatig komt het voor dat mensen na korte tijd uitgekeken zijn op hun tuin, dat de nieuwe tuin niet aan de verwachtingen voldoet en dat er weer stevig in de buidel moet worden getast. Dat is zonde, dat kost niet alleen geld maar ook ergernis. Ellen Vriend van ARTIMPRESA laat u aan de hand van beelden van 3 door haar ontworpen tuinen zien wat de succesfactoren zijn, waar het meestal mis gaat, of, hoe het beter kan en wat de mogelijkheden zijn om echt een unieke tuin te creëren waarin u zich thuis gaat voelen. Word u al nieuwsgierig? Kom dan naar de lezing en overtuig u zelf. Ook voor u ligt het realiseren van een toptuin zonder rompslomp en geldverspilling binnen handbereik.

Ellen Vriend

15:00 - 15:20 : Stichting Passief Bouwen

Passiefbouwen in vogelvlucht

Stichting Passief Bouwen neemt je mee in de wereld van passief bouwen. In deze inspirerende presentatie worden de principes van passief bouwen toegelicht. Een eyeopener met logische stappen, dat voor elk type gebouw toe te passen is, dus ook voor niet passieve gebouwen! Waar moet je op letten als je (ver)bouwt en welke kwaliteitscontroles zijn er voor opdrachtgevers. Passieve gebouwen zijn comfortabel en hebben een gezond binnenklimaat. Ze zijn waardevast, energiezuinig en toekomstgericht. Kom luisteren en laat je inspireren!

Gerben Bos

15:30 - 15:50 : Stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche (N

Een bewuste keuze maken voor uw nieuwe haard

De Nederlandse Haarden en Kachelbranche wil het publiek informeren over de nuttige bijdrage die: Een bewuste keuze maken voor een nieuwe haard. De technische ontwikkelingen op het gebied van duurzame haarden hebben de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Vele duurzame mogelijkheden leverbaar. Woon deze lezing bij en je kan een bewuste keuze maken voor een nieuwe haard! Want door lokale hout & gasgestookte verwarming geniet je niet alleen van optimaal wooncomfort, je kan ook je duurzame energie doelstellingen bereiken!

Benno de Groot

16:00 - 16:20 : De Houtsnip

Houten vloeren: trends en de mogelijkheden op vloerverwarming

Kom tijdens deze lezing alles te weten over trends in houten vloeren, de mogelijkheden in kleur bewerkingen en de verschillende patronen zoals de visgraat en de Hongaarse punt vloer. Daarnaast krijg je een goed beeld over de mogelijkheden van een houten vloer in combinatie met vloerverwarming.

Rob van Klei

Vereniging Eigen Huis Podium | 20, 21 & 22 september

10:30 - 10:50 :

Klimaatakkoord; wat betekent dit voor u?

Nederland moet in 2030 minimaal 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990.Dit betekent dat over iets meer dan tien jaar 1,5 miljoen woningen van het aardgas af moeten zijn en dat komende jaren zoveel mogelijk woningen beter moeten worden geïsoleerd. Aan bod komen de onderwerpen uit het klimaatakkoord die relevant zijn voor huiseigenaren.

Maarten Eeke van der Veen

11:00 - 11:20 :

Aardgasvrij wonen: het stappenplan

Nederland gaat de komende decennia afscheid nemen van aardgas. Nu kookt en stookt 95% van Nederland nog op deze vorm van brandstof. Wat betekent dit voor onze woningen? Welke maatregelen kunnen we treffen? Waar beginnen we en wat kan ook later? Kortom; hoe gaan we stap voor stap verstandig van het aardgas af?

Reinier Schneider

Manuel Oppenoorth

Theodoor Koelewein

11:30 - 11:50 :

Zonnepanelen kopen? Hier moet u op letten

De zonne-energie markt is op volle snelheid, overal ziet u zonnepanelen verschijnen op woningen. Denkt u er ook aan om zonnepanelen aan te schaffen? We geven je de belangrijkste informatie en tips zodat je goed voorbereid de markt op kan: De werking van zonnepanelen. Is uw dak geschikt? Verschillen in prijs en kwaliteit, de toekomst van zonne-energie en de grootste valkuilen bij aanschaf.

Mick de Jong

12:00 - 12:20 :

Een huis laten bouwen... hoe pak je dat aan?

Als je zelf een huis laat bouwen, komt er veel op je af: de koop van een kavel, gemeentelijke bouwregels, het ontwerp van je woning, het inschakelen van een aannemer. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de belangrijkste juridische aandachtspunten op een rij.

Corine Jansen

Jurgen Jansen

13:00 - 13:20 :

Wonen in een super energiezuinig huis

Wonen in een energiezuinige woning. Waar moet je rekening mee houden bij het bewonen van zo'n goed geïsoleerde woning? Bouwkundig specialisten van Vereniging Eigen praten je bij over gebruik, onderhoud en verbouwen van super energiezuinige woningen.

John Kersemakers

Jan Roelof Hoving

13:30 - 13:50 :

Je woning verduurzamen

Toelichting: Hoe verduurzaam je een woning? Wat zijn de mogelijkheden en wat is daarbij een handige volgorde om je woning energiezuiniger te maken. Een bouwkundig specialist van Vereniging eigen huis geeft aan de hand van drie heldere aspecten uitleg hoe je een woning energiezuinig maakt.

John Kersemakers

Jan Roelof Hoving

14:00 - 14:20 :

De alternatieven van aardgas

Welke vormen van energie en warmte vormen de belangrijkste kandidaten om het aardgas in onze woningen te gaan vervangen? Een uiteenzetting van de alternatieven.

Reinier Schneider

Manuel Oppenoorth

Theodoor Koelewein

14:30 - 14:50 :

Infraroodpanelen, de warmte van de zon in huis

Door het zonnetje in huis te halen, met hoog rendement infrarood verwarming, is er veel minder energie nodig voor een comfortabele woning. En als we dat dan ook nog eens gaan doen met duurzame energie, dan zijn we goed op weg met de strijd tegen klimaatverandering.

Niels van Lingen

15:00 - 15:20 :

Kansen voor warmtepompen in een bestaande woning

De warmtepomp is een mooi alternatief voor gas en geeft een flinke besparing op de energierekening. In deze kennismaking met de warmtepomp krijg je inzicht in de verschillende soorten warmtepompen en voor welke woningen ze geschikt zijn. We rekenen je de kosten en baten voor en gaan in op een van de mees gestelde vragen: hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

Theo Elfrink