Podiumprogramma's

Hieronder tref je de podiumprogramma's van de Voorjaarseditie 2019 van Beurs Eigen Huis. Er zijn weer volop inspirerende presentaties over o.a. energiebesparing, hoe pak je het bouwen van een huis aan, de aanleg van je tuin en veel tips en adviezen van de experts van Vereniging Eigen Huis. Deze editie niet 1, maar 2 locaties! Zo is het Vereniging Eigen Huis PODIUM, te vinden op het BOUW/VERBOUW deel van de beurs. En bij het KEUKEN/BAD deel van de beurs is het Beurs Eigen Huis THEATER te vinden. Bekijk snel de programma’s en plan je bezoek.

Beurs Eigen Huis Theater | 15, 16 & 17 maart

11:00 - 11:20 : Crownstone

Wat is een écht slim huis?

De kans is groot dat er in jouw huis een slimme thermostaat hangt. Misschien heeft een kennis of familielid afgelopen kerst wel een slimme speaker gekocht! Toch, wat is nu slim? Anne van Rossum (promoverend in kunstmatige intelligentie) legt uit hoe makkelijker ons leven kan worden als ons huis direct kan reageren op onze aanwezigheid. Niet alleen lichten gaan automatisch aan zodra je de woonkamer binnenkomt, maar er zijn honderden andere toepassingen! Hoor ze nu voor het eerst!

Anne van Rossum

11:30 - 11:50 : B-style Bouwadvies

Help... Ik zoek een nieuwe badkamer of keuken!

In je hoofd zie je het al helemaal voor je, zo komt je nieuwe keuken of badkamer eruit te zien! Maar waar begin je? Eeltje Bezemer van B-style afbouwadvies vertelt je in haar lezing alles over het ontwerpen, indelen en de materiaalkeuzes voor je nieuwe keuken of badkamer. Ze kent de veel voorkomende valkuilen en geeft advies over het aankooptraject en mogelijke bijkomende werkzaamheden waar je rekening mee moet houden.

Eeltje Bezemer

12:00 - 12:20 : Studio Wae

Gaan afval en design wel samen?

Het wordt steeds duidelijker dat wij bewuster met grondstoffen moeten omgaan. Studio Wae vertelt hoe jij, zonder concessies te doen op een mooie inrichting, andere keuzes kunt maken voor Dutch design producten met een lage Co2 footprint en een hoge sociale impact.

Tynke van den Heuvel

12:30 - 12:50 : Makelaar in Keukens

Hoe vind je de keuken die bij je past?

Weet je niet waar je moet beginnen of heb je simpelweg geen tijd? Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden als je een keuken samenstelt. Albert Sprokholt van Makelaar in Keukens neemt je tijdens deze lezing mee door het hele proces.

Albert Sprokholt

13:00 - 13:20 : Fresh-R

Word jij ook wereldkampioen ventileren?

Wil je weten hoe je je huis comfortabel en gezond maakt, zonder energie te verspillen? Wil je leren hoe je de warmtevraag laag houdt, zodat je veel minder in je verwarming hoeft te investeren en honderden euro's per jaar bespaart op energie. Wil je gegarandeerd geen schimmel? Godard van Beekhoff van Fresh-r, de wereldkampioen ventileren, laat het zien en legt het uit!

Godard van Beekhoff

13:30 - 13:50 : Alius Energie

Hoe haal je maximaal rendement uit de zon?

Benieuwd hoe je maximaal rendement uit je dak haalt? En zo voor een maximale besparing op je elektriciteits- en gasrekening zorgt? Peter de Bree van Alius Energie legt uit hoe het VolThera-paneel werkt. Een interessante twee-in-een-oplossing met energie waarmee je je tapwater en je woning verwarmt en de warmtepomp en andere apparaten in huis van elektriciteit voorziet.

Peter de Bree

14:00 - 14:20 : Beach 7

Tuintrends 2019

Voor iedereen die alles wil weten over de (TUINMEUBEL) trends voor 2019! We zien het botanisch thema veelvuldig voorbij komen in 2019, maar ook speelt individualiteit van de gebruiker een steeds belangrijkere rol. Waar in het verleden vaak een complete eet en loungehoek in de zelfde stijl werd aangeschaft, zien we op dit moment dat men steeds vaker mooie stukken met elkaar combineert. Design is belangrijk, prijs wat minder. Zo kan bijvoorbeeld een mooie maar dure teak tafel zonder problemen met een hip kunststoffen stoeltje gecombineerd worden. Ook zien we steeds vaker dat er verschillende stoelen om een tafel gecombineerd worden. BEACH7 praat je helemaal bij!

14:30 - 14:50 : Triodos Bank

Tijd voor echte keuzes

Een inspirerende lezing over echte keuzes maken binnen duurzaam wonen en over echte keuzes wanneer je duurzaam wil verbouwen.

Maurice van Maassen

15:00 - 15:20 : Jaga

De nieuwste warmteafgiftesystemen; ze verwarmen, koelen én ventileren!

Nederland is hard op weg om bestaande woningen los te koppelen van aardgas en om aardgas-loos te bouwen. Hierbij is al veel bekend over de alternatieve warmtebronnen, als de warmtepomp. Maar voor een efficiënte werking van een warmtepomp is het minstens zo belangrijk om naar het afgiftesysteem (zoals radiotoren of vloerverwarming) te kijken. Dit bepaalt immers hoe warmte in de woning terechtkomt en wordt verspreid. André Nuijten van Jaga vertelt alles over de nieuwste afgiftesystemen, kleine, zuinige radiatoren die naast verwarmen ook de woning kunnen koelen en ventileren.

André Nuijten

Vereniging Eigen Huis Podium | 15, 16 & 17 maart

10:30 - 10:50 : HEMELSby

Eco-Chique | Het samensmelten van duurzaam & esthetisch (ver)bouwen

'Wie gaat (ver)bouwen doet er slim aan dit klimaatbewust te doen. Wat je niet direct in de lagere maandlasten terugverdient komt later in de hogere verkoopprijs terug. Een beter energielabel voor je woning draagt daar natuurlijk aan bij. Maar het oog wil ook wat. Bij interieur architectenbureau HEMELSby weten ze hierin de ideale mix te vinden. Hoe?! Kom kijken en luisteren en ontdek de toegevoegde waarde van deze eco-chique ontwerpers.'

Gaby van Gestel

11:00 - 11:20 : VEH

Een huis laten bouwen... hoe pak je dat aan?

Als u zelf een huis laat bouwen, komt er veel op u af: de koop van een kavel, gemeentelijke bouwregels, het ontwerp van uw woning, het inschakelen van een aannemer. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de belangrijkste juridische aandachtspunten op een rij.

Corine Janssen

Jurgen Jansen

11:30 - 11:50 : KlimaatExpert.com

Alle ins & outs over de warmtepomp!

Hoe kunt u maximaal besparen op energiekosten en minder CO2 uitstoten? De gaskraan wordt steeds verder dichtgedraaid en de overheid stimuleert verwarmen zonder dat er fossiele brandstoffen worden verbrand. Laat u informeren over wat een warmtepomp is, hoe deze werkt en waar u op moet letten in uw situatie.

Rimme van der Ree

12:00 - 12:20 : VEH

Wonen in een super energiezuinig huis

Wonen in een energiezuinige woning. Waar moet je rekening mee houden bij het bewonen van zo'n goed geïsoleerde woning? Een bouwkundig specialist van Vereniging Eigen praat je bij over gebruik, onderhoud en verbouwen van super energiezuinige woningen.

John Kersemaker

Jan Roelof Hoving

12:30 - 12:50 : Artimpresa

In 1 keer een geslaagde & unieke tuin - wat is het geheim?

Regelmatig komt het voor dat mensen na korte tijd uitgekeken zijn op hun tuin of dat de nieuwe tuin niet aan de verwachtingen voldoet. Tuinarchitecte Ellen Vriend van ARTIMPRESA laat aan de hand van beelden van drie door haar ontworpen tuinen zien wat de succesfactoren zijn, waar het meestal mis gaat, hoe het beter kan en wat de mogelijkheden zijn om echt een unieke tuin te creëren. Nieuwsgierig? Kom dan naar de lezing van Ellen en realiseer een geslaagde en unieke tuin.

Ellen Vriend

13:00 - 13:20 : VEH

Je woning verduurzamen, hoe doe je dat?

Hoe verduurzaam je een woning? Wat zijn de mogelijkheden en wat is daarbij een handige volgorde om je woning energiezuiniger te maken. Een bouwkundig specialist van Vereniging eigen huis geeft aan de hand van drie heldere aspecten uitleg hoe je een woning energiezuinig maakt.

John Kersemaker

Jan Roelof Hoving

13:30 - 13:50 : The FCTR E

Maak van je huis een e-home!

Wil je weten hoe je je huis op een simpele manier gasloos en volledig elektrisch maakt? Een renovatie is het perfecte moment. THE FCTR E kan je helpen en legt uit hoe je van jouw huis een e-home maakt.

Jan-Willem van Wensem

Joris Jonker

14:00 - 14:20 : Niek Roos BV

Niek Roos brengt licht in huis

Wil je meer licht in huis? Niek Roos is de specialist op het gebied van houten lichtstraten, daklichten en lichtkoepels. Een lichtstraat creëert op een stijlvolle manier meer lichtinval en laat jouw ruimte optisch groter lijken. Niek Roos maakt een persoonlijk ontwerp dat perfect aansluit bij jouw wensen. Ook ontwerpt hij houten serres en veranda's op maat. Niek zet in deze lezing alle mogelijkheden op een rij.

Niek Roos

14:30 - 14:50 : Stichting Passief Bouwen

Passiefbouwen in vogelvlucht

Stichting Passief Bouwen neemt je mee in de wereld van passief bouwen. In deze inspirerende presentatie worden de principes van passief bouwen toegelicht. Een eyeopener met logische stappen, dat voor elk type gebouw toe te passen is, dus ook voor niet passieve gebouwen! Waar moet je op letten als je (ver)bouwt en welke kwaliteitscontroles zijn er voor opdrachtgevers. Passieve gebouwen zijn comfortabel en hebben een gezond binnenklimaat. Ze zijn waardevast, energiezuinig en toekomstgericht. Kom luisteren en laat je inspireren!

Gerben Bos

15:00 - 15:20 : Plangarant

Hoe weet ik nu zeker...

Hoe weet ik nu zeker dat; mijn woning Energiezuinig is, Comfortabel is Gasloos is, nul-op-de-meter is. Hoe weet ik nu zeker dat mijn woning in gebruik betaalbaar is. PlanGarant neemt u mee in het verkrijgen van deze zekerheden in hoe verre onafhankelijke kwaliteitsborging een onderdeel kan zijn van deze zekerheden.

Erik Schot