Puntjes op de i in je droomkeuken 


Het ontwerpen van een keuken is voor veel mensen een hele uitdaging. Niet voor niets, want er zijn tegenwoordig talloze factoren om rekening mee te houden. Hoe dik moet het aanrechtblad zijn? Welke keukenkranen passen zowel bij het aanrechtblad, als ook bij de spoelbak? Voor welke apparatuur kies je in de keuken? Aan de ene kant wil je de keuken direct van luxe, kwalitatief goede apparatuur voorzien. Aan de andere kant heb je vooraf een budget vastgesteld, welke je liever niet overschrijdt. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je de puntjes op de i zet in jouw keuken! 

Keuken kranen inspiratie REALISEERJEDROOMHUIS

1. Denk na over de afwerking van de keuken 
Om van je keuken een droomkeuken te kunnen maken, is het belangrijk om na te denken over de afwerking hiervan. De afwerking van een keuken zit in de details. Het uitzoeken van een goed passende kraan bij het aanrechtblad en de spoelbak is er een voorbeeld van. In de basis is iedere kraan hetzelfde, het verschil met een Quooker daargelaten. Qua stijl verschillen kranen echter sterk van elkaar. Het maakt dat de ene kraan je keuken een landelijk tintje geeft, terwijl de andere kraan een stoere look aan je keuken geeft. Een andere vorm van afwerking zit in de verlichting. Laat je keukenkastjes bijvoorbeeld van een geïntegreerde led lamp voorzien! 

2. Werk de keuken verder af met potjes en plankjes 
Op het moment dat je de keuken ontworpen denkt te hebben, is er nog een stap die volgt: waar komen de plankjes, haken en losse potjes? Het is heel leuk om een keuken af te werken met een plankje aan de wand. Het plankje kun je gebruiken voor je kookboeken, een aantal potjes met kruiden of bijvoorbeeld de potten met pasta. Zorg dat de plank qua stijl goed aansluit bij de stijl van je keuken. Denk aan een strak, gelakte plank en een plankje van oud steigerhout. Ze hebben ieder een geheel eigen stijl. 

3. Wanden afwerken in de keuken 
Nu de keuken steeds meer vorm begint te krijgen is het zaak om naar de wanden te kijken. Veel mensen voorzien de wand achter fornuis of de kookplaat van tegeltjes. Het geeft een speels effect aan de keuken. Tegenwoordig kun je echter ook voor speciale verf kiezen. De verf beschermt de wand en is afneembaar met een vochtige doek. Zo houd je de keuken schoon, zonder de wand te moeten betegelen.