Raamdecoratie trends voor 2021


Elk jaar komen er nieuwe materialen, kleuren en sferen die de basis vormen voor de nieuwe trends op het gebied van interieur. Ook voor raamdecoratie. Inmiddels bevinden we ons in de lente, het seizoen waar de zon ons weer zal verwelkomen. Buiten, maar ook binnen. De lichtinval in huis is erg bepalend voor de sfeer in je interieur. Daarom is raamdecoratie erg belangrijk. In dit artikel delen we de trends op gebied van raamdecoratie. 
 

Zachte sfeer met vouwgordijnen
In 2020 waren we meer thuis dan ooit. Thuis werken, in quarantaine.. Iedereen heeft een andere reden waarom ze thuis verbleven. Wat we merkten, is dat we thuis de warme sfeer van een huis misten. Strakke lijnen, koude materialen en koele kleuren halen de warmte in een interieur weg. Het is belangrijk om zachte kleuren en stoffen toe te voegen. Vouwgordijnen zijn hier uitermate geschikt voor. Door de baleinen vouwt de stof zich sierlijk van een vouwgordijn op en uit. En dankzij de top down bottom up mogelijkheid kun je met deze vorm van raamdecoratie ook de privacy naar eigen wens stellen. 

Natuurlijke materialen, zoals bamboe en houten jaloezieën
Houten jaloezieen zijn al erg lang populair. Ook in 2021 blijven de houten jaloezieën een echte trend. Dat komt door de diversiteit van deze vorm van raamdecoratie. Bij een houten jaloezie heb je de keuze uit onder meer lindehout, bamboe hout, Abachi hout en al deze houtsoorten hebben weer hun eigen, unieke uitstraling. En dankzij de ruime keuze uit kleuren en zichtbaarheid van de houtnerf past een houten jaloezie altijd wel thuis in jouw interieur. 

Een duurzame keuze 
Het verduurzamen van de woning is echt in opkomst. Denk daarbij aan zonnepanelen, het plaatsen van een warmtepomp, dubbel glas of isolatie van muren en vloeren. Dit zijn echte investeringen met een grote terugverdientijd. Wat veel mensen niet weten, is dat je veel warmte verliest via de ramen. Met dubbel glas is dit al minder dan bij enkel glas. Toch is het ook belangrijk om bij dubbel glas te investeren in raamdecoratie. Je verliest namelijk tussen de 20% en 30% van de warmte in huis via je kale ramen. 

De meest isolerende vorm van raamdecoratie zijn Duette® gordijnen. Duette® gordijnen van Cosiflor bestaan uit een dubbele laag stof, waardoor er aan de zijkant de honingraatstructuur te zien is. Tussen deze twee lagen stof blijft lucht hangen, waardoor de warmte van binnen niet via de ramen verloren gaat. In de zomer houdt een op maat gemaakt Duette® gordijn de warmte juist buiten. Ook bij deze vorm van raamdecoratie is de mogelijkheid tot top down bottom up bediening, zodat je zelf de lichtinval en privacy kunt bepalen.