Relaxed de zomer door in je tuin


Ben je van plan je tuin flink aan te pakken, zodat je in de zomer heerlijk buiten kunt genieten? Dat vinden wij een ontzettend goed idee! Het wordt tijd om jouw droomtuin te realiseren, waar je fijn tot rust kunt komen en vrienden kunt uitnodigen voor een gezellige borrel of diner. Voordat het zover is, zal je echter wel aan de slag moeten. Maak een moodboard met een mooi ontwerp en bedenk je wat je het liefste in de tuin doet. We geven je graag alvast wat voorbeelden voor op je moodboard, welke volgens ons echt niet mogen ontbreken in jouw droomtuin!

Een luxe buitenkeuken
Je zal vast veel tijd in je tuin doorbrengen en dan is het vervelend steeds naar binnen te moeten gaan om eten klaar te maken. Wat dacht je van een gave buitenkeuken die je helemaal naar eigen smaak kan inrichten? Je kunt tegenwoordig een volledige buitenkeuken op maat laten maken, zodat je alleen de items hebt die jij nodig hebt en wenst. Denk hierbij niet alleen aan een simpele barbecue of grill, maar ook aan mooie ladekasten of zelfs een spoelbak. Ga voor ultiem comfort, zeker wanneer je veel tijd in de tuin doorbrengt en graag lekker eten op tafel zet. Een buitenkeuken van BORRLE kan hier zeker aan bijdragen!

Bouw een fraaie overkapping
De hele dag in de zon liggen klinkt fijn, maar soms is het beter om even de schaduw op te zoeken. Tijdens de hete middaguren kun je bijvoorbeeld het beste uit de zon blijven, maar hiervoor hoef je echt niet direct naar binnen. Door een fraaie overkapping neer te zetten kun je alsnog heerlijk van je tuin genieten. Deze zijn er in allerlei soorten stijlen en materialen, dus kijk goed wat er bij jouw tuin en jouw huis past om er een mooi geheel van te maken.

Zorg voor genoeg groen
Groen in je tuin zorgt voor een relaxed gevoel, zeker wanneer alles goed onderhouden is. Dit hoef je uiteraard echt niet op de heetste zomerdagen te doen! Een goede voorbereiding is hierbij het allerbelangrijkste, wat je gemakkelijk in de lente en herfst kunt doen. Snoei je struiken en bomen in deze periode, zodat je in de zomer achterover kunt leunen. Je planten genieten tijdens de zomer heerlijk van het vele zonlicht, het enige wat jij hoeft te doen is ze zo nu en dan voorzien van water.