Prijzen van rolluiken

Rolluiken prijzen kunnen heel erg verschillen. Factoren die de prijs beïnvloeden zijn de manier van bedienen, het merk en de extra opties. Lees hier over de prijzen van verschillende type rolluiken.

Handmatige rolluiken

Voor een handmatig rolluik van 100 cm bij 100 cm betaalt u een gemiddelde prijs van € 170. De meeste leveranciers geven hierbij een garantie van 2 tot 5 jaar. Rolluiken prijzen zijn afhankelijk van de afmetingen, het merk en de extra opties. Handmatige rolluiken zijn voordelig in aanschaf, maar bieden minder comfort dan een elektrisch rolluik. Handmatige rolluiken kunnen op drie verschillende manieren bediend worden:

  • Bandopwinder
  • Koordopwinder
  • Slingerstang (zwengel)

Bediening door middel van een bandopwinder of koordopwinder is in principe hetzelfde. Door de band of het koord naar beneden te trekken gaat het rolluik omhoog. De slingerstang is een bekende manier van bedienen. Wanneer u aan de stang draait zal het rolluik openen of sluiten. Het ophalen van een rolluik kan bij grote oppervlakken veel kracht kosten. Met een bandvertrager kunt u het ophalen half zo zwaar maken. De gemiddelde prijs voor een bandvertrager is € 30.

Elektrische bediening met schakelaar

Deze manier van bedienen wordt het meest gekozen door consumenten. Tot nu toe werd er in 2014 in 45% van de aankopen gekozen voor deze manier van bedienen. De prijs voor een elektrisch bedienbaar rolluik van 100 cm bij 100 cm is gemiddeld € 250. Door de schakelaar die op de muur geplaatst wordt kunt u het rolluik openen en sluiten. Bij elektrische rolluiken heeft u de mogelijkheid om veel toebehoren te kopen. U kunt door middel van een tijdklok de rolluiken op ingestelde tijden laten openen en/of sluiten. Daarnaast kunt u de veiligheid verhogen door een bewegingsmelder. Wanneer iemand zich langere tijd voor uw raam bevindt, zal het rolluik automatisch sluiten. De gemiddelde prijs voor een bewegingsmelder is € 250. Met rolluiken kunt u veel geld besparen op uw energierekening. U kunt dit verhogen door het aanschaffen van zonnesensoren. In de winter zal het rolluik openen om uw huis te verwarmen met zonlicht. Wanneer de temperatuur daalt zal het rolluik sluiten. In de zomer werken rolluiken als zonwering om uw woonruimte koel te houden.

Elektrische rolluiken met afstandsbediening

Rolluiken met afstandsbediening zijn het duurst in aanschaf, maar bieden het meeste comfort. Voor een rolluik met afstandsbediening van 100 cm bij 100 cm betaald u gemiddeld € 350. Het voordeel van afstandsbediening bestuurbare rolluiken, is dat u heel eenvoudig meerdere rolluiken tegelijk kunt bedienen. Door het aanschaffen van een 4-kanaals afstandsbediening kunt u uw rolluiken indelen in vier groepen. Zo’n afstandsbediening kost gemiddeld € 70. Net als bij elektrische rolluiken met schakelaar kunt u kiezen voor veel extra opties. Het is zelfs mogelijk om uw rolluiken te bedienen via een applicatie op uw smartphone of tablet. Waar u ook bent kunt u uw rolluiken bedienen. Het is dan mogelijk om scenario’s in te stellen, zodat u de indruk wekt dat uw thuis bent. Hierdoor vermindert u de kans op inbraak. Dit systeem heeft een meer prijs van € 500. Als u meerdere producten (zonwering, verlichting etc.) heeft van een zelfde merk kunt u deze allemaal bedienen via deze applicatie.

Rolluiken laten plaatsen

U kunt ervoor kiezen om uw rolluiken te laten plaatsen. Bij de meeste leveranciers betaald u € 160 per rolluik. Bij montage op de eerste etage betaald u gemiddeld € 190. Wilt u besparen op de prijs van een rolluik dan kunt u zelf rolluiken plaatsen.

Vergelijk verschillende aanbieders

Verschillende websites bieden de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend offertes van aanbieders te vergelijken. U ontvangt dan een aantal offertes van verschillende aanbieders in uw regio. Vervolgens kunt u de offertes vergelijken op prijs en service. Zo kunt u een deal maken die het beste bij u past.