Rolluiken

Rolluiken zijn een verrijking voor uw huis. Door de vele voordelen geven ze uw huis extra comfort en veiligheid. Daarnaast kunt u door de isolerende werking, jaarlijks besparen op uw energierekening.

Voordelen van rolluiken
Rolluiken bieden uw huis veel voordelen. Zo geven ze uw huis extra bescherming, isolatie en verduistering. Wilt u geen last hebben van de felle zonnestralen, dan sluit u het rolluik. Hierdoor heeft u in de vroege ochtend geen last van een verlichte kamer. Naast de zonwerende functie hebben rolluiken een geluidswerende functie, waardoor u altijd kunt genieten van uw rust. In de winter kunt u profiteren van de isolerende werking. Wanneer de rolluiken gesloten zijn ontstaat er een vorming van stilstaande lucht, tussen het raam en het rolluik. Hierdoor blijft de koude lucht buitenshuis, en zorgen de rolluiken voor extra isolatie. Door het tegengaan van warmteverlies kunt u jaarlijks besparen op uw energierekening.

Door de verschillende weersomstandigheden in Nederland, worden uw ramen en kozijnen blootgesteld aan wind, regen en zon. Rolluiken bieden bescherming tegen deze invloeden. Andere voordelen zijn meer privacy en beveiliging van uw huis. Rolluiken hebben een inbraakwerende functie. Door de inbraakvertragende werking, is het voor inbrekers moeilijker een huis binnen te gaan. Rolluiken beschikken vaak over anti-optilveren, hierdoor is het niet mogelijk om het rolluik op te tillen. Door rolluiken kunt u gerust genieten van een veilige woonomgeving.

Soorten rolluiken
Er zijn verschillende soorten rolluiken. Ze kunnen op drie verschillende manieren geplaatst worden. Inbouwrolluiken worden boven het raam of deur ingebouwd. Het rolluik bevindt zich achter de buitensteen in een uitsparing, en is hierdoor netjes weggewerkt. Het voordeel van deze manier van plaatsen is, dat het rolluik alleen zichtbaar is wanneer het gesloten is. Opbouwrolluiken zijn een variant op inbouwrolluiken. Het raam en rolluikkast vormen samen één geheel, en wordt achter de buitensteen geplaatst. Hierdoor zijn de rolluiken ook pas zichtbaar als ze gesloten zijn. Voorzetrolluiken zijn het meest eenvoudig te plaatsen. De kast van een voorzetrolluik wordt op of tussen de muur in geplaatst, hierdoor is het rolluik altijd zichtbaar en makkelijk te onderhouden.


Rolluiken prijzen
De prijzen van rolluiken zijn erg verschillend. De keuze voor het merk en bediening hebben het meeste invloed op de prijs. Daarnaast zijn rolluiken verkrijgbaar met veel extra opties, waardoor de prijs beïnvloed wordt. Hieronder de gemiddelde prijs per type bediening, voor een rolluik van 1 meter bij 1 meter:

  • Handmatige rolluik: gemiddeld € 170
  • Elektrische rolluik (schakelaar): gemiddeld € 250
  • Elektrische rolluik met afstandsbediening: gemiddeld € 340  

Elektrische rolluiken zijn het meest populair. In 2014 werd er door 63% van de consumenten gekozen voor elektrische rolluiken. Ook in 2013 was deze manier van bedienen al het meest populair (62%). Elektrische rolluiken zijn zeer comfortabel door het gemak van de bediening. Tevens heeft u veel keuze uit extra opties, waardoor u het comfort kunt verhogen.

Offerte aanvragen
Bent u geïnteresseerd geworden in rolluiken? Wilt u extra veiligheid en wilt u besparen op uw energierekening? Twijfel niet en bekijk de mogelijkheden. Doordat de prijzen van rolluiken kunnen verschillen is het verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, waar u  gratis en vrijblijvend rolluiken offertes kunt aanvragen.