Sfeer met wanddecoratie

De inrichting van je huis is iets heel persoonlijks. De meubelen, de kleuren van je muren en de decoratie in huis zijn natuurlijk helemaal in jou eigen smaak. Maar de echte sfeermakers zijn foto's. Foto's in huis zorgen voor een persoonlijke sfeer en uitstraling. Ze zeggen veel over de personen die in het huis leven. Dus, foto's die jou een goed gevoel geven zijn een must bij de inrichting van je interieur.
Hoe haal je het beste uit je foto's en hoe creëer je de 'wauw-factor' met jou foto's?
Leuke ideeën zijn bijvoorbeeld; foto afdrukken op hout of canvas aan de muur. Laat je inspireren en ontdek hoe je de meest mooie kunstwerken met de wauw-factor kunt creëren voor in jou stulpje!

Blog - sfeer met wanddecoratie

Landelijk en modern in een
Het gebruik van hout is een leuke, originele manier om jou interieur op te fleuren. Wanneer je houd van mooie natuurproducten en ook nog eens met de nieuwste trends wilt meegaan is hout jou go to!

Op verschillende planken word je foto verdeeld, hierdoor krijg je het idee van een mooi natuur houtproduct. Een laag van white wash waarmee de plaat is voorbehandeld, zorgt ervoor de nerven en noesten nog wel, maar subtiel te zien zijn en er een lichte witte laag op je foto verschijnt. Met deze wanddecoratie word je huis weer helemaal hip en trendy!

De mooiste foto's op hout
De combinatie van de white wash laag en de eigenschappen van het hout wordt de foto zeer helder weergeven en blijven de originele kleuren intact. Foto's met veel kleuren zijn erg geschikt voor dit houtsoort. Een natuurfoto of een foto van een skyline komt bijzonder uit op dit materiaal in combinatie met de licht natuurlijke uitstraling.

Wil je een portretfoto eens op een andere manier laten zien? Daar is hout ook zeer geschikt voor! Hout is zo goed als vrij van nerven en noesten, hierdoor blijven de kleuren en details goed zichtbaar en komt een gezicht prachtig tot zijn recht. En doordat de foto over verschillende planken is verdeeld, krijgt je foto een erg originele aanblik.

Zwart-wit en sepia is weer helemaal hip. Wat dacht je van een trouwfoto? Doordat de trouwfoto op hout geprint word in zwart-wit of sepia krijgt je foto meteen een stijlvolle en ouderwets klassieke uitstraling. Door je meest dierbare foto's op deze manier als wanddecoratie te gebruiken, verdwijnen deze waardevolle momenten niet in een boekje in de kast maar kun je hier elke dag opnieuw weer van genieten!

Blog - sfeer met wanddecoratie

Ook buiten genieten van je foto's
Alleen binnenshuis genieten van je favoriete foto? Welnee! Natuurlijk is dit sterke type hout bestand tegen vocht en temperatuurverschillen. Dus nu kun je ook buiten (onder een overkapping) genieten van jou favoriete foto.

Klassiek en altijd goed
De foto afgedrukt op canvas is bij iedereen wel bekend, maar daardoor zeker niet minder bijzonder. Zo kun je er een waar kunstwerk van maken. De manier waarop je het canvasdoek ophangt kan een echte eyecatcher van je product maken.

Creatief met canvas
Je foto een heel andere uitstraling geven? Draai je canvas doek eens 45 graden. Het doek hangt dan als een ruit aan de muur in plaats van als een vierkant. Je zal zien dat je canvasdoek een heel andere uitstraling krijgt op deze manier. Je zult vele complimentjes ontvangen!

Wanneer je een foto verdeelt over meerdere canvasdoeken krijgt je canvasdoek ook een heel andere betekenis. Je kunt dit doen als drieluik, hierbij wordt een foto verspreidt over drie losse canvassen. Je hangt deze canvassen dan onder of naast elkaar, zodat ze samen een geheel vormen. De meest geschikte foto's voor deze manier van decoreren zijn de foto's van een landschap of skyline.

Misschien wil je liever iets wat eenvoudiger te maken is? Dan kan natuurlijk ook!
Hang dezelfde formaten canvas naast elkaar in een bepaald thema of kies voor een fotocollage te maken. Wanneer je foto's van een bepaalde stad of een bepaalde kleur naast elkaar hangt, zul je zien dat deze foto's bij elkaar lijken te horen en samen een geheel vormen.

Wedden dat jij nu kriebels hebt gekregen om aan de slag te gaan met jou mooiste foto's. Ga lekker aan de slag en blaas nieuw leven in je oude interieur!