Soorten materiaal tuintafelbladen

Tuintafelbladen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. In dit artikel nemen we een aantal populaire materialen onder de loep. Ook de voor- en nadelen worden per materiaal besproken. Op deze manier kunt u gemakkelijker vergelijken en wordt de kans groter dat u de juiste keuze maakt. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van teak, graniet, polywood, spraystone en aluminium.

Teak
Teak is kwalitatief hardhout dat zeer geliefd is om voor tuinmeubilair te gebruiken. Teak is geliefd doordat het zorgt voor een uiterst duurzaam en stevig geheel. Teak wordt niet altijd voor het gehele tuintafelblad gebruikt, bij sommige tafels wordt teak met bijvoorbeeld aluminium gecombineerd.
Wanneer u de natuurlijke kleuren van teak wilt behouden is het noodzakelijk uw tafel af en toe te behandelen. Als u kiest voor vergrijzing is er minder tot geen onderhoud aan uw tafel nodig.

Graniet
Graniet is keihard en bestand tegen ieder weertype. Graniet dient u af en toe met speciale middelen te behandelen om de poriën van het gesteente te vullen. Op deze manier krijgen vlekken en viezigheid geen kans. Ontstaan er krassen op uw granieten tuintafelblad? Dan kunt u het blad opnieuw schuren en de krassen laten verwijderen. Het grote voordeel van graniet is dat het in tal kleuren te koop is en een zeer natuurlijk uitstraling heeft. Wanneer u uw tuinmeubilair vaak verplaatst kan het gewicht van het materiaal een nadeel zijn.

Polywood
Wilt u de uitstraling van hout en het gemak van materiaal dat nog duurzamer is? Dan biedt polywood de uitkomst! Polywood is een stuk goedkoper dan hardhout en de eigenschappen van het materiaal lenen zich uitstekend voor een tuintafel. Zo kunt u uw tuintafel van polywood eenvoudiger verplaatsen en kunt u het kunststof zelfs opschuren zoals u dat ook met echt hout zou doen. Polywood heeft nauwelijks onderhoud nodig en kunt u het gehele jaar buiten laten staan. Polywood is in elke gewenste kleur leverbaar en wordt in de fabriek direct gekleurd. De kans op verkleuring is hierdoor kleiner, er wordt een diepere kleuring bereikt.

Aluminium
De eigenschappen van aluminium lenen zich uitstekend voor tuinmeubilair. Aluminium kan tegen ieder weertype en is licht van gewicht. Zoals u begrijpt is aluminium dan ook zeer eenvoudig te onderhouden en kan het materiaal niet roesten. Aluminium tuintafels hebben vaak een blad van ander materiaal. Denk aan ingelegd natuursteen, teak of glas. Ook in de zomer is aluminium ideaal materiaal om in de tuin te gebruiken. Uv-straling heeft namelijk geen vat op aluminium en het materiaal wordt niet heet wanneer het in de zon staat.

Uiteraard is ook een combinatie van verschillende materialen mogelijk. Wanneer u het lichte gewicht van aluminium bijvoorbeeld met de natuurlijke uitstraling van teak combineert ontstaat er een bijzonder geheel.

Deze verschillende soorten materialen kunt u allemaal vinden bij Latour tuinmeubelen. Kijkt u eens rustig op deze website om wijzer te worden over de verschillende typen tafelblad materialen.