Stap over op LED verlichting!


Overstappen op LED verlichting is een hele slimme keuze. Deze moderne vorm van verlichting brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Ben je benieuwd wat al deze voordelen zijn? En of het voor jouw situatie aantrekkelijk is om de overstap te maken? Lees het onderstaande artikel door en oordeel zelf!

LED verlichting is energiezuinig
Energiebesparing is de grootste reden om over te stappen op LED verlichting. Een LED lamp kan tot maar liefst 90% minder stroom verbruiken dan een gloeilamp of halogeenlamp. Hierdoor bespaar je veel geld op de energierekening en heb je de aankoopprijs van de lamp zo weer terugverdiend. Je kunt eenvoudig online LED verlichting kopen via Lampdirect.nl. Bij deze LED-specialist kun je ook als zakelijke klant terecht voor hele goede deals.

LED verlichting heeft een lange levensduur
LED verlichting is erg sterk en gaat daarom lang mee. Even ter vergelijking: een gloeilamp heeft een levensduur van zo’n 1000 branduren, een halogeenlamp 2000 branduren en een LED lamp kan (afhankelijk van het soort) tot zelfs 50.000 branduren meegaan.

LED lampen hebben vaak een standaard fitting
De meeste LED lampen hebben dezelfde fitting als standaard gloeilampen en halogeenlampen. Dit maakt het heel eenvoudig om de overstap te maken. Je hoeft alleen maar de oude lamp te verwijderen en de nieuwe LED lamp erin te draaien.

LED lampen zijn veilig
Ook wat betreft veiligheid scoren LED lampen erg goed. De lampen kunnen tegen een stootje en gaan dus niet snel kapot. Daarnaast wordt de lamp niet heet als je het voor een lange tijd aan laat staan. Bij gloeilampen en halogeenlampen is dit wel het geval. De kans is dan ook groot dat je je vingers al eens aan zo’n loeihete lamp hebt gebrand.

LED verlichting heeft geen opwarmtijd
Bij een LED lamp hoef je niet te wachten tot het op volle sterkte brandt. In tegenstelling tot spaarlampen heeft LED verlichting namelijk helemaal geen opwarmtijd. Je kunt dus direct genieten van optimaal licht.

LED is heeft verschillende lichtkleuren
LED verlichting is verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren. Van heel warm licht tot helder wit met een koele ondertoon. Je kunt de lampen dus gebruiken als functionele verlichting en als sfeermaker.

LED lampen zijn dimbaar
Het laatste voordeel van LED verlichting is dat de lampen dimbaar zijn. Let op: niet alle LED lampen zijn hier geschikt voor. Kijk altijd goed op de verpakking of bij de productomschrijving om het te checken. Maak daarnaast gebruik van een speciale dimmer die geschikt is voor LED.