Stijlvolle badkamerinrichting


Je badkamer stijlvol maken hoeft niet altijd heel veel te kosten of tijdrovend te zijn. Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je je badkamer omtoveren tot een luxe en uitnodigende ruimte. Het vereist alleen wat inspiratie en creativiteit. Hier lees je 5 tips om je een beetje op weg te helpen.

badkamer inrichting realiseer je droomhuis

Geef de badkamer kleur
Badkamers zijn vaak kleine ruimtes, dus is het belangrijk om een kleurenschema te kiezen dat de ruimte open laat aanvoelen. Ga op zoek naar badkamer inspiratie om te kijken welke kleuren mooi te combineren zijn. Lichte kleuren zoals wit, beige, en crème zijn altijd goede keuzes. Kleuren kun je inbrengen door de muren te schilderen, maar ook door middel van de juiste badkamertegels. En als je de ruimte net iets meer karakter wilt geven, kun je ook nog kiezen voor beton ciré. Een hele populaire keuze voor de badkamer. Het is betonstuc dat met de hand wordt aangebracht en daarom een ruwe, maar ook warme uitstraling geeft.

De verlichting
Badkamers met sfeervolle verlichting ogen direct al heel stijlvol. Goede verlichting is daarom essentieel voor de uitstraling van je badkamer. Ook in een kleine badkamer kun je met de juiste verlichting een groot verschil maken en optisch meer ruimte creëren. Ga voor verlichting in een stijl die helemaal bij jou past. Of het nu een mooie opvallende kroonluchter is of een minimalistische hanglamp. De juiste verlichting tilt je badkamer hoe dan ook naar een hoger niveau.

badkamer inrichting realiseer je droomhuis

Let op de details
De afwerking van de badkamer kan het verschil maken in de uitstraling. Vervang je oude handdoekenstang met een nieuwe en kies de functionele accessoires zoals een wc-rolhouder zorgvuldig uit. Een strakke afwerking kan de ruimte net even stijlvoller laten lijken.

Ga voor meer groen
Een paar mooie planten kunnen je badkamer echt als een tropisch paradijs laten aanvoelen. Planten brengen niet alleen meer leven in de ruimte, maar ze kunnen ook helpen de lucht te zuiveren. Kies onderhoudsarme planten die goed kunnen bestaan in een vochtige omgeving, zoals bijvoorbeeld varens of spinnenplanten.