Studio Redd neemt binnen mee naar buiten

Binnen zijn we gewend aan een bepaalde standaard van luxe. We hebben een comfortabele temperatuur, mooi gedetailleerde meubels en een heerlijke leefkeuken. Buiten is het als de temperatuur aangenaam is en de zon schijnt, vervolgens heerlijk zitten en genieten van mooie bloemen en planten.

Als je echter goed kijkt lijkt of alles buiten nét wat minder mooi is dan binnen. De materialen wat grof, details niet verfijnd en kussens moeten altijd snel naar binnen als het begint te regenen. Het klimaat speelt ons parten. Alles moet immers bestand zijn tegen de wisselende seizoenen?

Raar eigenlijk. Wanneer je iemand spreekt die lang in warm land als Afrika is geweest, vertellen ze vaak dat de wisseling van de seizoenen het Nederlandse klimaat op den duur toch echt aantrekkelijk maken. Hoe erg we soms de winterkou of regenachtige dagen ook zat zijn. De natuurlijke wisseling van winter naar voorjaar, zomer en herfst is ons gegeven. Laten we er naar streven het optimale er uit te halen!

Als tuinarchitecten met een architectuur-achtergrond zijn wij hierdoor gefascineerd geraakt. Het laten samengaan van architectuur en natuur, het interieur verbonden met de tuin. Wij vinden dat de luxe die we binnen gewend zijn ook naar buiten moet kunnen zonder echter daarbij de natuur uit te putten.


Studio REDD

De bediening van het buitenlicht kan namelijk via Domotica ook prima via je iPad. De kussens in de stoelen en loungebank kunnen lekker buiten blijven liggen. Als ze maar van de juiste type stof zijn gemaakt! In de avonden toch warm buiten zitten terwijl de temperatuur daalt kan aangenaam door de plaatsing van een terrasverwarmer op de juiste plek. De benodigde energie hiervoor moeten we ten eerste slim gebruiken en ten tweede ons vooral niet laten ontschieten. De energie van de zon is er namelijk in overvloed. Verder hebben we in de zomer vaak warmte over terwijl er in de winter te weinig is.

Hier schiet de techniek ons te hulp. Zonnepanelen vangen de zonne-energie op en warmte-koude opslag in de bodem stemt de vraag van warmte en kou beter op elkaar af. Maar wat dacht u van de natuur? Een zwembad wordt vaak met chloor schoon gehouden, maar wist u dat waterplanten dit ook kunnen en dat het water hier zelfs zuiverder van wordt?


Studio REDD

Planten worden überhaupt nóg mooier als je ze langer bestudeerd. De bloei en aren van een siergras bijvoorbeeld, zijn in de zomer schitterend. Knip ze echter daarna niet af! In de herfst sterven ze langzaam af. Sommige aren nog fier overeind en sommigen in de winter toch geknakt, maar schitterend met druppeltjes rijp belegd. Het onderhoud van zo'n tuin wordt echter vaak als rijkelijk veel gezien. Met een goed ontwerp hoeft dit gelukkig niet en kan een schitterende tuin ook onderhoudsarm zijn.

Studio REDD

Onze beursstand Eco Estates is het voorbeeld van hoe wij denken over dit leven in de tuin. Een samenwerking met onze vaste hovenier, Label O en onze ondersteunende partners waarmee we onze visie en beloften waar kunnen maken. Eco Estates staat daarmee voor het luxe en duurzame buitenleven. Na de prijswinnende introductie vorig jaar, beloven we onze zoektocht naar design-perfectie dit jaar nog een stap verder te laten gaan. Het lijkt ons leuk u daar te ontvangen en rond te leiden. Neem gerust tekeningen van uw woning en tuin mee, dan kunnen we rustig praten over wat we ook voor u kunnen betekenen.

Richard en Wichard

Studio REDD & Label O

Studio REDD