Tip: kamerplanten in je interieur

Je valt als een blok voor dat ene huis. Waar ‘m dat in zit? De sfeer. Het voelt gewoon goed. Een groot aantal eisen valt dan ineens weg. Zo werkt het bij het kopen of verkopen van een huis. Een sfeervol interieur doet ertoe en daar maken planten deel vanuit. Waarom dat zo goed werkt, lees je hier.

Bij het zoeken naar een koophuis is de eerste stap vaak online speuren naar een huis waar je hart sneller van gaat kloppen. Je hebt allerlei eisen, maar toch val je in eerste instantie voor de woning die er gewoonweg sfeervol uitziet. Of de huiskamer dan net wat kleiner is dan je wenst, lijkt ineens niet zo belangrijk meer.

Een stijlvol ingericht huis spreekt gewoonweg meer tot de verbeelding. Ingericht met stijlvolle meubels, de juiste kleuren en veel planten. Planten? Absoluut. Een beetje groen in een interieur geeft sfeer. Onthoud dat als je zover bent en ook je eigen huis gaat aanbieden. Mooie kamerplanten fleuren je huis enorm op. Dit kan zelfs helpen bij de verkoop van je huis.

Hoe kan dat toch? Het is een kwestie van gevoel. Als de sfeer in een huis goed is, vallen mensen daarvoor. Het kopen van een huis is nog altijd een gebeuren waar emoties een grote rol bij spelen. Of je dat nu wilt of niet.

Laat dat een eyeopener zijn voor als je je eigen huis moet verkopen, maar ook als je een nieuw huis gaat inrichten. Met planten kun je enorm veel sfeer creëren en bovendien doen planten ook nog eens veel goed voor je gezondheid. Hoe? We zetten dat voor je op een rij.

Blog planten in droomhuis Beurs Eigen Huis

Planten zuiveren de lucht
Planten zorgen voor een flinke dosis gezonde lucht in ons huis. Ze zetten als het ware slechte stoffen zoals formaldehyde om in zuivere lucht. Dit voorkomt in veel gevallen hoofdpijn en andere klachten. Het gevolg daarvan is dat je je goed voelt en je beter kunt concentreren.

Zet niet alleen planten in je huiskamer, maar bijvoorbeeld ook in je badkamer, werkkamer en slaapkamer. Door de luchtzuiverende werking heb je een betere nachtrust. Het brengt meer zuurstof in de ruimte. Dat slaapt comfortabel.

Grote planten verbeteren de akoestiek
De grote bladeren van planten blijken geluid te kunnen absorberen. Met grote planten kun je de akoestiek in een ruimte sterk beïnvloeden en verbeteren. Dan gaat het natuurlijk niet om een paar kleine plantjes, maar zoals gezegd flinke exemplaren met grote bladeroppervlakten.

Een goede luchtvochtigheid dankzij planten
Planten kunnen in een woning de luchtvochtigheid verhogen. Het voordeel? Een minder droge lucht en daardoor minder kans op verkoudheid. Bovendien krijgen stofdeeltjes minder kans en heb je vrije luchtwegen. Wist je trouwens dat de kans op allergieën ook minder groot is als je planten in huis hebt?

Planten geven rust en verminderen stress
Met dit alles samen kun je concluderen dat planten ook zorgen voor rust. Met andere woorden: de kans op stress neemt dankzij planten af. Groen is sowieso al een kleur die rust brengt en met planten werkt dat nog eens extra goed omdat dit de lucht schoonhoudt. Planten geven dan ook niet alleen een ruimte, maar ook jezelf een goed gevoel.

Creëer een fijne ruimte met planten
Kies voor de inrichting van je huis dan ook bewust voor planten en ga hier creatief mee om. Zet een grote plant in een mooie pot op de grond en plaats daar weer planten omheen in allerlei formaten. Zet ze op krukjes of op een vensterbank. Op plankjes aan de muur, in een boekenkast of hang ze op. De bekende macraméhangers doen het nog altijd goed, en ze zijn er ook in andere materialen. Wordt een plant erg lang dan kun je deze zelfs draperen over stangen of kleine spijkertjes zodat de plant een plaats krijgt zoals een meubel dat heeft. In alle gevallen staat het niet alleen fraai, maar is het ook nog eens heel goed voor de sfeer in de ruimte en je eigen gezondheid.