Tips bij de aanschaf van je blokhut


Een blokhut in je tuin! Daar had je eigenlijk nooit echt aan gedacht, totdat je een keer een chalet had gehuurd op een camping in Overijssel. Daar stond een hartstikke leuke blokhut naast het chalet. Helemaal geweldig! Ze hadden er de fietsen in gezet en het werd dus meer als schuur gebruikt, maar jij wil nu in je tuin een blokhut plaatsen die als schrijversdomein gaat gebruiken.

Je ziet het al helemaal voor je. Veel boeken langs de muren, een ouderwets bureautje met een laptop erop en een lekkere leunstoel in de hoek. Want af en toe moet je ook rust nemen. Een plekje om koffie en thee te zetten, en veel ramen want je wil wel voldoende licht binnen. De winters in Nederland worden toch ook warmer dus je kunt er vele uren doorbrengen om inspiratie op te doen. In een blokhutten outlet ga je op zoek naar het perfecte onderkomen.

Overkapping
Een blokhut met overkapping is volgens jou de leukste optie. Als het weer het toelaat, kun je dan lekker op de veranda van je eigen blokhut zitten. Denken over het vervolg van je roman. Heerlijk om lekker in het groen van je tuin te zitten en je werk te doen. Of gewoon lekker genieten. Zo’n blokhut met een zadeldak lijkt je het leukste. Een zadeldak is eigenlijk een puntdak, maar dan met niet zo een scherpe hoek. Het dak heeft een grappige nok en het doet heel landelijk aan. Lijkt wel of je in Engeland zit en je Roald Dahl heet.

Het hele jaar leuk
Een houten tuinhuis in je achtertuin kun je het hele jaar door gebruiken. Je creëert met een standaard blokhut snel een extra kamer waardoor je niet hoeft te verbouwen aan je huis. De kosten zijn daardoor laag terwijl je er toch een hele grote ruimte bij krijgt! Keuze genoeg in tuinhuisjes en blokhutten bij een blokhuttenoutlet. Vaak kun je kiezen tussen behandeld en onbehandeld hout. Behandeld hout is een verstandige keuze. Het hout blijft langer goed en onaangetast. De beschermende laag zorgt er ook voor dat je nieuwe blokhut lang mooi blijft en niet snel verkleurt.