Tips om jouw droomhuis te kopen


Wil je graag in een andere omgeving wonen? Of wil je graag groter wonen omdat je gaat samenwonen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuw huis. Een huis vinden dat aan al je eisen voldoet, is alleen niet altijd even makkelijk. Want hoe vind je nou jouw perfecte droomhuis? Volg dan snel deze tips en wie weet kan jij over een paar weken je verhuisdozen gaan inpakken.

makelaar huis kopen REALISEER JE DROOMHUIS
  1. Maak een wensenlijstje

Eén van de eerste dingen die je moet doen, is een wensenlijstje maken. Zo’n wensenlijstje geeft namelijk het nodige inzicht: waar ben je naar op zoek en waar wil je dat je toekomstige huis aan voldoet? Denk aan het aantal badkamers en slaapkamers, hoe groot je woning minimaal moet zijn, hoe belangrijk je een tuin of balkon vindt, etcetera. Schrijf daarnaast ook op wat je maximaal zou willen uitgeven aan een huis. Wees hierin wel realistisch. Huizen worden helaas steeds duurder, dus je moet er wel iets voor over hebben.

  1. Zoek op woningsites

Als je je wensenlijstje hebt opgesteld, kan je zoektocht beginnen. Via woningsites kan je het koop- en huuraanbod van allerlei huizen zien, zodat je snel vindt waar je wellicht naar op zoek bent. Bekende woningsites zijn: Funda, Zuka, Jaap en Moviq. Vaak kan je op deze sites een account aanmaken en aanvinken waar je precies naar op zoek bent, dan krijg je gelijk een melding wanneer er een huis beschikbaar is die aan deze eisen voldoet. 

  1. Maak een afspraak met een makelaar

Een huis kopen is niet niks, daarom kan een beetje hulp en advies van een makelaar geen kwaad. Zodra je op zoek gaat naar een huis, is het verstandig om een makelaar in te schakelen. Deze brengt niet alleen je woonwensen in kaart, maar regelt ook de bezichtigingen en begeleid je in de notariële en juridische zaken. Van bijvoorbeeld makelaars in Amstelveen tot een makelaar in Wormerveer: advies en hulp is altijd handig, vooral als je zelf niet precies weet hoe het er op de woningmarkt aan toe gaat. 

  1. Houd je opties open

Wanneer je het eerste huis hebt bezocht, is het belangrijk om één ding te onthouden: houd je opties open. Natuurlijk niet wanneer je er zeker van bent dat dat jouw droomhuis is, dan moet je er zeker voor gaan. Maar als er iets van twijfel is, is het altijd goed om nog even verder te kijken. Kijk verder en kom erachter wat de woningmarkt nog meer te bieden heeft. Wie weet sta je na de derde bezichtiging wel in jouw droomhuis!