Tips voor de perfecte slaapkamer

De kleur om lekker te slapen
Bij het inrichten van een slaapkamer begin je vaak bij het verven van de muren. Zorg ervoor dat je een rustige kleur kiest, dit heeft namelijk effect op jouw gemoedsrust. Volgens de National Sleep Foundation kun je het beste een gedempte blauwe kleur kiezen, omdat dit het meest rustgevende effect zou hebben. Als je liever een andere kleur kiest, maar nog niet weet welke, verdiep je dan eens in de kleurenpsychologie. Bij het kiezen van de juiste kleuren gaat het niet alleen om de kleuren van de muren. Houd ook de kleuren van de gordijnen, je lakens en de meubels simpel. 

De juiste meubels in je slaapkamer
De volgende stap van het inrichten van je slaapkamer zijn de meubels. Zet de kamer niet te vol met (overdadige) meubels die veel aandacht vragen. Vaak geeft een ruimtelijke kamer een rustig gevoel. En dan is er natuurlijk het bed! Voor veel mensen geldt; hoe groter het bed, hoe beter. Het klopt dat een bed heel duur kan zijn, maar dit is wel de plek waar je de meeste tijd door zal brengen (nog veel meer dan de auto bijvoorbeeld) en er mag dus ook best in geïnvesteerd worden. 

De juiste verlichting in je slaapkamer
Als je slaapt heb je natuurlijk geen verlichting nodig en het is voor je nachtrust ook beter als het helemaal donker is. Zorg voor verduisterende gordijnen en een niet al te fel nachtlampje waar je je boekje bij leest voor je in slaap valt. Vooral blauw licht zorgt ervoor dat je een wakker gevoel blijft hebben. 

Het juiste beddengoed
Tot slot het allerbelangrijkste: heerlijk beddengoed. Voor je gezondheid en natuurlijk voor je nachtrust is het belangrijk het niet koud te hebben tijdens je slaap. Vooral in de winter zorgt een zacht donzen dekbed er het best voor dat je lekker warm blijft. Zorg er dan ook voor dat je lakens en je kussen van natuurlijke materialen zijn. Deze ademen het best en zijn het meest gezond; ze zorgen voor de beste nachtrust. Slaap lekker!