Tips voor een landelijke badkamer

Wanneer je denkt aan een landelijke badkamer, kunnen er verschillende uitvoeringen door je hoofd gaan. Als je denkt dat een landelijke badkamer alleen iets is voor woningen in een landelijke omgeving, dan heb je het mis! Ook jouw badkamer kan een landelijke uitstraling krijgen. Lees hier 4 tips voor een landelijke badkamer.

badkamer landelijk realiseer je droomhuis

Groen!
Landelijk staat natuurlijk gelijk aan natuur en groen! Planten en andere natuurlijke elementen zoals hout kunnen uiteraard niet ontbreken in een landelijke badkamer. Kleed jouw badkamer daarom aan met mooie planten. Planten stralen rust uit en zorgen voor extra zuurstof in de badkamer.

Frisse, lichte elementen
In een landelijke badkamer horen lichte, frisse elementen. Zo kun je kiezen voor witte badkamertegels of een lichte kleur hout voor jouw badkamermeubels. Uiteraard kun je ook kiezen om natuursteen te verwerken in jouw badkamer, om daarmee dat echte landelijke gevoel naar boven te laten komen.

Natuurlijk licht
In een landelijke badkamer kan natuurlijk het juiste licht niet ontbreken. Het beste licht komt natuurlijk van buiten en is met een enkele verlichting na te bootsen. Zorg daarom voor veel lichtinval in jouw badkamer. Zo creëer je een frisse en lichte badkamer die zeer landelijk aanvoelt.

badkamer landelijk realiseer je droomhuis

Rustige vormen 
Door te kiezen voor eenvoudige vormen creëer je een serene en natuurlijke uitstraling. Een royaal ligbad met stijlvolle rondingen of juist een robuust wastafelmeubel met een strakke vormgeving, door de verschillende elementen simpel te houden versterken je juist het stoere landelijke gevoel dat je in jouw badkamer wilt creëren.

Laat een landelijke badkamer samenstellen
Ben je overtuigd en wil je jouw badkamer omtoveren tot een landelijke badkamer, dan kun je een ontwerp laten maken bij een specialist, zoals Laurens Badkamers uit Nijverdal. Zij helpen jou met het opdoen van inspiratie en het samenstellen van jouw droombadkamer. Ook zorgen zij voor de beste materialen en eventueel de verbouwing van de complete badkamer door eigen vakmensen.