Tips voor een stralende zomertuin

Gazononderhoud

De gazons moeten weer 1 of 2 keer per week gemaaid worden met een scherpe machine! Verwijder de onkruiden in het gazon middels uitsteken ervan of door gebruik met onkruidbestrijdingsmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor gazons. Bemesten van gazons dient maandelijks herhaald te worden. Gebruik hiervoor speciaal samengesteld gazonmeststoffen. Het afwisselen met organische korrels geeft vaak goede resultaten. De graskanten moeten regelmatig gestoken worden Steek deze kanten schuin af met een kantensteker om te voorkomen dat de randen afbrokkelen. Gazons met veel mos en/of onkruiden kunnen geverticuteerd worden, doorgezaaid en extra bemest.

Onderhoud beplantingen

Snoei de voorjaarsbloeiende heesters als Forsythia, Ribes, Chaenomeles e.d. meteen na de bloei terug. Deze snoei verjongt deze heesters en geven dan in het volgende jaar nog meer bloei. Snoeien van hagen kan men het beste doen voor de langste dag. Verwijder alle niet gewenste zaailingen uit de borders. Houd de borders onkruidvrij, wat vaker onkruiden wieden kost veel minder tijd, en vergeet niet te bemesten, veel plantensoorten kunnen in deze groeiperiode wel wat extra meststoffen gebruiken om straks optimaal bloei te kunnen geven. Bij de meeste hogere soorten vaste planten is het raadzaam om in deze periode steunmateriaal te zetten. Dit kan met speciaal daarvoor ontwikkelde plantsteunen maar gebruik van takken bijvoorbeeld is ook een prima en goedkope oplossing. Terugknippen van uitgebloeide soorten vaste planten geeft vaak een tweede bloeiperiode.

Kuipplanten en éénjarigen

Denk vooraal bij warm dagen aan het op tijd water geven van deze soorten. Eenmaal uitgedroogd is het bloemen plezier vaak voor de gehele zomerperiode snel voorbij. Geef kuipplanten en zomergoed in de borders regelmatig extra voeding.

Vakantietijd

In de zomervakantie is het raadzaam om op tijd iemand te regelen voor de tuinwerkzaamheden. Watergeven, gazons maaien e.d. kunnen vaak geen weken uitgesteld worden. Uiteraard kunt u ook met GesselGroen een afspraak maken om deze werkzaamheden voor u uit te voeren. Dit kan op basis van werkelijk gemaakte kosten of tegen een vooraf afgesproken tarief.


KIJK OP GESSELGROEN.NL VOOR NOG MEER HANDIGE TIPS EN ADVIEZEN.


Zomertuin