Trends van rolgordijnen in 2018

Rolgordijnen

Bent u weer toe aan een nieuw interieur, maar heeft u geen behoefte aan nieuwe meubels? Met een paar kleine aanpassingen ziet het interieur er weer uit als nieuw. Wanneer u een kleine aanpassing maakt in de raamdecoratie krijgt uw woning weer een hele nieuwe uitstraling. In 2018 vinden we op het gebied van rolgordijnen een aantal bijzondere trends die we in dit artikel aan de orde willen brengen. Binnen deze trends willen we ook aandacht geven aan de mogelijkheden wat betreft elektrische raambekleding.

Raamdecoratie in aardse tinten

Dit jaar zien we op het gebied van raambekleding een aantal natuurlijke kleuren terugkeren. Met deze kleuren creëer je namelijk warmte en persoonlijkheid in de woning. Zo zorgen de koele blauw tinten voor een uitnodigende en prettige sfeer. Daarnaast staan de kleuren okergeel en olijfgroen voor een positieve en creatieve omgeving. Deze trend kan u heel gemakkelijk terug laten komen bij het samenstellen van rolgordijnen. Door voor lichtdoorlatende rolgordijnen te kiezen komen de natuurlijke kleuren nog beter aan bod. Het zonlicht verspreid de kleur van het rolgordijn namelijk door de hele kamer. Bent u meer een liefhebber van een knusse ruimte? Dan raden wij u aan om rolgordijnen van gesloten stof te kiezen. Deze rolgordijnen zorgen er namelijk voor dat het zonlicht niet zichtbaar is in de woning.

Colorblocking

Een opvallende trend voor 2018 is colorblocking. Bij deze trend worden opvallende kleuren gecombineerd met contrasterende kleuren. Colorblocking kan heel gemakkelijk toegepast worden door gordijnen in verschillende kleuren te laten maken of twee soorten raamdecoratie te kiezen. Zo is het bijvoorbeeld een idee om rolgordijnen in verschillende kleuren samen te stellen.

Wees creatief

Een andere trend voor 2018 is het combineren van verschillende gordijnstijlen. Bij deze trend gelden geen regels dus alles mag. Door gordijnen op uw eigen manier te combineren ontstaat er een uniek resultaat. Ga bij het mixen van gordijnstijlen na welke sfeer u wilt creëren en wat goed bij de rest van het interieur past. Zo is het bijvoorbeeld een idee om rolgordijnen te combineren met lange gordijnen van verschillende materialen.

Rolgordijnen worden weer populair

Rolgordijnen zijn zoals eerdergenoemd samen te stellen in verschillende kleuren, in 2018 komen ze ook weer helemaal terug van weggeweest. Veel mensen hechten waarde aan een open en lichte sfeer in de woning. Met lichtdoorlatende rolgordijnen is deze sfeer heel makkelijk te creëren. De trend is nog populairder aan het worden door de mogelijkheden van  elektrische rolgordijnen. Deze rolgordijnen zijn te besturen met behulp van een afstandsbediening of schakelaar op de muur. Daarnaast kunnen de elektrische rolgordijnen automatisch bediend worden als de zon naar binnen gaat schijnen. Met deze automatische rolgordijnen heeft u altijd de juiste lichtinval in uw woning.

Fluwelen gordijnen

In de afgelopen jaren zagen we het fluweel steeds vaker terugkomen in de meubels. Fluweel is namelijk heel goed te combineren met de warme kleuren die we eerder in dit artikel genoemd hebben. Om deze rede is deze stof ook een veelgebruikt materiaal bij gordijnen. De trend is heel goed te combineren met de ontwikkelingen van deze tijd. Denk bijvoorbeeld een aan een elektrische gordijnrails. Met een elektrische gordijnrails worden uw gordijnen met behulp van een klik geopend of gesloten. De fluwelen gordijnen kunnen ook geopend worden met behulp van een afstandsbediening. Om de bediening van de fluwelen gordijnen nog makkelijker te maken is het mogelijk om hierbij gebruik te maken van uw smartphone.

Linnen vouwgordijnen

De natuurlijke kleuren zijn in 2018 populair, daarnaast is het toepassen van natuurlijke materialen ook een trend. Linnen is in deze categorie een veelgebruikt materiaal en kan eigenlijk in elke woonstijl toegepast worden. Linnen vouwgordijnen passen bijvoorbeeld heel goed in een herenhuis met een klassieke stijl of juist in een oude boerderij met een landelijke stijl. Ook vouwgordijnen kunnen automatisch bestuurd worden. Elektrische vouwgordijnen worden aangedreven met behulp van een draadloos motortje die in het gordijn gemonteerd is. Ook deze gordijnen kunnen automatisch bestuurd worden als de zon naar binnen begint te schijnen. Een groot voordeel van vouwgordijnen is de keuze tussen een standaard of verduisterende voering. Met de laatste optie is het vouwgordijn uitermate geschikt als raambekleding van de slaapkamers.

Handwerk en ambachten

In 2017 zagen we al veel handwerk terugkomen in het interieur, deze trend gaat zich nog meer uitbreiden in het komende jaar. Vooral bij de landelijke en industriële inrichtingen zijn houten luiken of shutters veelgebruikt. Maar door het gebruik van natuurlijke materialen en handwerk is deze trend eigenlijk overal toepasbaar. Er is wel een nadeel bij deze trend, het is namelijk onmogelijk om de ramen volledig af te sluiten. Daarom kan deze trend heel goed gecombineerd worden met de trend van natuurlijke kleuren. Door deze kleuren te verwerken in een elektrisch rolgordijn kunnen de ramen toch volledig afgesloten worden.