Unieke wanddecoratie voor je muur!


Die lege muren in huis lijken je constant aan te staren en je de vraag te stellen wanneer je deze plekken eindelijk gaat opvullen. Maar dat is nog niet zo makkelijk, want wat je aan de muur hangt is erg bepalend voor de sfeer in huis. We geven je graag wat inspiratie om deze lege muren zo snel mogelijk meer karakter te geven.

Gebruik je eigen kunst
Waarschijnlijk staat jouw volledige telefoon vol met foto’s die je de hele dag door neemt. Hoewel de meesten waarschijnlijk geen kunstobject zijn, zitten er vast wel plaatjes tussen die potentie hebben. Je kunt deze foto’s bestellen en laten afdrukken om ze in een fotoalbum te plaatsen, maar je kunt er ook een mooie fotocollage van maken. Zoals je posters ophangt op een gallery wall, kun je ook je eigen foto’s laten afdrukken en deze op een artistieke manier indelen op de lege muur. Wellicht ben je handig met photoshop en kun je ze eerst nog artistiek bewerken en ze een overkoepelend kleurschema geven. Erg creatief, zeer uniek en het kost niet veel!

Meer groen in huis?
Kom jij wat groen tekort in huis, maar heb je geen idee waar je extra planten kwijt zou moeten? Wat dacht je van aan de muur?! Tegenwoordig zijn schilderijen met mos en andere plantjes erg populair, maar je kunt natuurlijk ook meerdere plankjes aan de muur bevestigen en hier hangplanten overheen draperen. Zo creëer je een speels groen gordijn wat op haar eigen tempo groeit. Deze optie is trouwens ook erg handig wanneer je huisdieren of kinderen hebt die lekker door het huis banjeren, waardoor er nog wel eens plantenpotten omvallen. Op deze hoogte kunnen ze er echt niet bij!

Maak gebruik van licht
Wanneer je een lichtplan maakt voor in huis, ben je waarschijnlijk voornamelijk bezig met de praktische invulling. Lampen geven licht en zijn er puur om jouw huis niet in het donker te laten staan. Toch kun je iets verder kijken dan dat en licht als een decoratie object gaan bekijken. Er zijn namelijk ontzettend veel prachtige wandlampen te vinden die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook bijzonder licht kunnen laten schijnen op een blanco muur. Juist in de winter is dit extra leuk, want dan kan je er ’s avonds extra lang van genieten!