Upgrade jouw woon- en slaapkamer


Ga je wel eens naar een mooi hotel en ben je verliefd op de luxe uitstraling en stijl? Op de een of andere manier lukt het vaak niet om datzelfde gevoel in je huis te creëren. Ben je toe aan wat verandering en kan je interieur wel een upgrade gebruiken? Begin met de woonkamer en de slaapkamer, die ruimtes lenen zich perfect voor dat hotelgevoel. Een luxe uitstraling krijg je namelijk door onder andere voor de juiste meubels en verlichting te kiezen. Met deze tips geef je jouw woonkamer en slaapkamer een echte hotellook!

woonkamer tv meubel hotellook realiseer je droomhuis

Hang spiegels op
Spiegels aan de muur staan vaak prachtig en maken een ruimte echt af. Het straalt een bepaald soort luxe uit, wat je ook vaak in hotels ziet. Door spiegels op te hangen in je slaapkamer of woonkamer, vergroot je niet alleen optisch de ruimte, maar kom je ook al een stapje dichterbij de juiste look. Je zou meerdere spiegels bij elkaar kunnen hangen, of voor een hele grote ronde spiegel kunnen kiezen. Ook heel stijlvol is bijvoorbeeld een grote antieke spiegel die op zichzelf staat of hangt. Kies wat jij mooi vindt en wat er binnen jouw stijl en interieur past.

Welke meubels kun je vervangen?
Misschien heb je toen je net in je huis ging wonen gekozen voor een eettafel, salontafel, tv meubel en boekenkast in dezelfde stijl. Dat kan heel mooi staan bij elkaar, maar je kan niet veel andere stijlen combineren. Kijk welke van deze meubels je zou kunnen vervangen. Ga bijvoorbeeld voor een andere eettafel, of kies voor een mooie tv kast. Daarmee verander je nét even de uitstraling en maakt het de ruimte echt uniek. En om voor de luxe uitstraling te gaan kun je op zoek gaan naar een mooi designmeubel of een mooie look a like. De salontafel zou daar perfect voor kunnen zijn. Die staat vaak in het midden van de zithoek en verdient absoluut de aandacht.

slaapkamer woonkamer hotellook realiseer je droomhuis

Kies de juiste verlichting
De juiste verlichting is essentieel voor de uitstraling van je interieur. Licht is namelijk heel bepalend voor de sfeer. Heb je bijvoorbeeld ingebouwde spotjes, dan kun je daar verder weinig aan veranderen. Dat is gelukkig ook niet nodig, want vaak staat dat al heel stijlvol en sfeervol, zeker als je het licht kan dimmen. Je zou het dan wel kunnen uitbreiden met een mooie staande lamp of hanglampen boven de eettafel of je bed.

Ga voor kleur
Een goed kleurenpalet kiezen voor je huis is ontzettend moeilijk, want hoe bepaal je van alle kleuren die er zijn welke de juiste is? Interieurstylisten kunnen hier heel goed bij helpen. Zij kunnen door middel van kleurstalen goed laten zien wat bij elkaar past. Laat je dus goed adviseren. Wil je echt voor de hotellook gaan? Dan kun je bijvoorbeeld je deuren en kozijnen mee schilderen. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het resultaat is echt fantastisch! Helemaal in combinatie met muren in een andere kleurtint. Succes!