Veilig de trap op met een traplift

Hoe ouder we worden, hoe groter de kans dat we vallen en botbreuken oplopen. Het kan jong en oud overkomen, maar bij ouderen, is de kans nu eenmaal groter. Daarnaast hebben ouderen vaak moeite met traplopen en dit zorgt voor onveilige situaties. Het is een probleem waar steeds meer ouderen tegenaan lopen. Gelukkig is er de mogelijkheid tot de installatie van een traplift. Met een traplift gaat u veilig de trap op en af en behoudt u uw mobiliteit.

Waarom een traplift?
Door het plaatsen van een traplift kunt u veilig naar boven en naar beneden. Hierdoor blijft u zelfstandig en onafhankelijk. Het gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid blijft behouden. Een traplift biedt veiligheid en maakt uw huis toegankelijker. Als u slecht ter been bent en de trap toch gebruikt, is de kans op vallen en hiermee het oplopen van kneuzingen en botbreuken aanzienlijk groter. Voorkom beperkingen in uw woning met een traplift. Door de innovaties binnen de trapliftenmarkt zijn er verschillende mogelijkheden en opties. Denk hierbij aan een compact design, lederen bekleding en een volledig automatische en opklapbare stoel. Een ideale oplossing die ervoor zorgt dat de trap veilig gebruikt kan worden. 

Het plaatsen van een traplift hangt af van de trapsituatie, de wensen en het budget. Vaak moet de trapleuning verwijderd worden. Er is een uitzondering, namelijk als er gekozen wordt voor een traplift aan de binnenbocht. De binnenbocht is populair en een stuk veiliger, maar is niet altijd mogelijk. Een traplift is altijd maatwerk en de trap moet eerst worden ingemeten om een exacte prijs te bepalen. Om u een indicatie te geven van de kosten: een rechte traplift koopt u vanaf ongeveer 2800 euro, een traplift met een enkele bocht vanaf ongeveer 5800 euro, een traplift met een dubbele bocht vanaf ongeveer 6800 euro.

Traplift huren of kopen?
Bij een traplift heeft u de keuze uit een traplift huren of kopen. De keuze die u maakt zal afhankelijk zijn van de reden dat u er één nodig heeft. Moet u revalideren? Dan kunt u een traplift huren, omdat het gebruik ervan vaak tijdelijk is. Huren heeft als voordeel dat u eenmalig een bedrag betaalt voor de fabricering/installatie. U betaalt iedere maand een vast bedrag aan huur (onderhoud en garantie zijn vaak inbegrepen). Wanneer u voor een langere termijn een traplift nodig heeft, dan kan kopen voordeliger zijn. U betaalt dan eenmalig een bedrag voor de aanschaf (onderhoud is dan niet bij de prijs inbegrepen). Bij koop heeft u ook nog de mogelijkheid tot de aanschaf van een gebruikte en gereviseerde traplift. Hierdoor bespaart u al snel honderden euro's.