Verbouwen? Let hierop!


Heb je de laatste jaren niets of weinig aan jouw woning gedaan? Dan is de boel inmiddels mogelijk behoorlijk verouderd. Je kunt er in dat geval voor kiezen om een nieuw huis te kopen. Als jij je op je plek voelt, geniet dit ongetwijfeld niet de voorkeur. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt er ook voor kiezen om jouw woning te verbouwen. Dit is vaak een stuk goedkoper dan verhuizen, zeker als je de verbouwing (grotendeels) zelf doet. Ga je zelf aan de slag? Wij vertellen je hier waar je in dat geval op moet letten.

Verbouwen tips wespennest Realiseer je droomhuis

Draagmuren
Als je in een relatief oud huis woont, is deze mogelijk ingedeeld in meerdere kleine kamers. Bij een verbouwing kun je ervoor kiezen om twee of meerdere ruimtes bij elkaar te betrekken. Hiervoor hoef je doorgaans alleen één of een paar muurtjes door te breken. Begin nooit lukraak met breken, maar zoek eerst uit of het om draagmuren gaat. Als je een draagmuur doorbreekt, kan dit er namelijk voor zorgen dat jouw woning op den duur instort. Twijfel je of het om een draagmuur gaat? Zoek dit dan eerst uit of laat dit doen door een expert. Zodoende voorkom je dat je de verkeerde keuze maakt.

Kosten
Het verbouwen van een woning kost je al met al behoorlijk wat geld. Hoe meer je gaat doen, des te hoger de kosten uitvallen. Uiteraard is het niet wenselijk als je uiteindelijk veel meer geld uitgeeft dan je lief is. Begin daarom nooit met verbouwen alvorens je een overzicht hebt gemaakt van de kosten die de verbouwing met zich meebrengen. Heb je dit allemaal uitgezocht? Kijk dan of het financieel haalbaar is. Mogelijk kun je de verbouwing met eigen geld financieren, maar je kunt er ook een lening voor aanvragen. Een lening lijkt op het eerste oog misschien de beste keuze, maar vergeet niet dat je hier wel voor een aantal jaar aan vastzit.
 

Verbouwen tips advies droomhuis Beurs Eigen Huis

Wespennest
Een wespennest is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je jouw woning gaat verbouwen. Toch is dit wel iets om rekening mee te houden, zeker als je in de zomer aan de slag gaat. Wil je de dakpannen van jouw woning vervangen? Zorg dan eerst dat je zeker weet dat er geen nest onder de pannen zit. Als dit wel het geval is en je begint met het verwijderen van de oude dakpannen, kun je meerdere malen pijnlijk gestoken worden.

Ga ook voorzichtig te werk als je van plan bent een buitenmuur te slopen om een uitbouw te realiseren. Er kan namelijk een nest in de spouwmuur zitten. Zie je de laatste tijd steeds wespen in en uit een opening in de muur vliegen? Schakel dan eerst een ongediertebestrijder in. Hij kan snel en vakkundig een wespennest verwijderen. Als dit eenmaal gebeurd is, kun jij veilig verder met het verbouwen van jouw woning.