Verf verwijderen van tuinmeubelen

Wanneer u vele jaren terug een nieuwe set tuinmeubelen heeft gekocht spreekt het voor zich dat er een moment kan komen waarop u deze beu bent gezien. In dat geval kunt u al snel met het idee spelen om deze te gaan vervangen. Het aankopen van nieuwe tuinmeubelen brengt echter doorgaans een bepaald kostenplaatje met zich mee dat lang niet iedereen zomaar wil of kan betalen. Het opnieuw verven van uw tuinmeubelen kan in dat geval een interessante oplossing vormen, alleen moet de bestaande kleurlaag dan wel worden verwijderd. Om dit te doen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. U kunt er immers wel voor kiezen om de tuinmeubelen af te schuren of gebruik te maken van een afbijtmiddel, maar u zult dat uiteraard willen doen zonder schade aan te brengen. Hoe dat precies in zijn werk gaat en waar u rekening mee dient te houden komt u te weten in dit artikel.

Afschuren van de tuinmeubelen
Wanneer u de verf van uw tuinmeubelen wenst te verwijderen zult u in eerste instantie waarschijnlijk denken aan afschuren. Het klopt inderdaad dat dit een mogelijkheid zou kunnen zijn, alleen is veel afhankelijk van de staat waarin het meubel zich bevindt. Daarbij is het zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat het mechanisch afschuren van een tuinmeubel er voor kan zorgen dat er schade wordt veroorzaakt die niet meer zomaar te herstellen valt. Indien uw tuinmeubelen zich wel degelijk lenen voor afschuren wordt het dan ook altijd aangeraden om gebruik te maken van een licht schuurpapier waardoor de kans op beschadiging zo beperkt mogelijk wordt gehouden.

Gebruikmaken van een afbijtmiddel
Een andere mogelijkheid om verf op relatief efficiënte wijze te kunnen verwijderen van uw tuinset is gebruikmaken van een zogenaamd afbijtmiddel. Het toepassen van dit middel vergt echter een bijzondere aanpak. In het merendeel van de gevallen wordt namelijk aangeraden om met water na te spoelen. Dit moet er voor zorgen dat de tuinmeubelen zo lang mogelijk nat gehouden worden en dat kan nefaste gevolgen hebben. Zorg er daarom voor dat deze manier van werken uitsluitend wordt toegepast bij kwalitatieve meubelen die over een goede weerstand beschikken ten opzichte van de weersinvloeden. Alleen op deze manier kunt u er namelijk voor zorgen dat het vocht geen directe impact zal hebben op de tuinmeubelen. Hou er ook rekening mee dat een afbijtmiddel in verschillende vormen beschikbaar is. Hoe agressiever het afbijtmiddel, hoe groter de kans op permanente schade aan uw tuinmeubelen. Ook hier dient u dan ook beslist rekening mee te houden.

Verf verwijderen is gevaarlijk
Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk, het verwijderen van verf van uw tuinmeubelen kan de nodige risico's met zich meebrengen. Niemand zit er echter op te wachten dat zijn of haar nog in perfecte staat verkerende tuinmeubelen worden beschadigd. Wanneer u niet over de nodige ervaring beschikt is het daarom veelal interessanter om dit karwei uit te besteden. Tuinmeubel webshop zoals Latour tuinmeubelen beschikken immers over al het nodige materiaal en daarnaast weten zij perfect wat wel en wat niet mag worden ondernomen om de verf van uw tuinmeubelen te verwijderen.