Vergeet je inboedel niet te verzekeren


Stel je voor dat je eindelijk je droomhuis hebt, maar dat er brand of diefstal plaatsvindt. Dat is natuurlijk een rampscenario. Je doet er altijd verstandig aan om een inboedelverzekering af te sluiten. Mocht er een keer schade veroorzaakt worden aan jouw spullen, dan ben je in ieder geval verzekerd.

Inboedel verzekering Realiseer je droomhuis

Snel een inboedelverzekering regelen
Vroeger moest je helemaal naar de verzekeringsmaatschappij toe of deze bellen, om erachter te komen welke verzekering het beste bij jou past. Dat is gelukkig allang niet meer het geval. Verzekeringsspecialist Diks helpt je binnen enkele minuten aan de meest geschikte verzekering voor jouw situatie. Bij Diks kun je niet alleen inboedelverzekeringen afsluiten, maar ook bijvoorbeeld je brommer verzekeren of een rechtsbijstandverzekering regelen. Je vult enkele gegevens in en voilà, de meest geschikte verzekeringen verschijnen meteen op je scherm.

Welke kosten worden gedekt?
Met een inboedelverzekering is in principe alles wat los zit in en op je huis gedekt. Denk bijvoorbeeld aan de tv, Playstation of je meubelen. Maar denk ook aan je huisdieren of zonnepanelen. Dit kun je allemaal weer meenemen als je verhuist.

Is er sprake van brand, diefstal, inbraak of stormschade? Dan ben je in de meeste gevallen met een inboedelverzekering prima gedekt. Er zijn verschillende soorten verzekeringen met verschillende voordelen.

Soorten inboedelverzekeringen
Met de basisverzekering, die al vrij uitgebreide dekking heeft, ben je in de meeste gevallen verzekerd voor waterschade, brandschade, diefstalschade en schade aan kostbaarheden. Je kunt ook kiezen voor een buitenshuisdekking. Zo zijn je kostbare spullen zoals een fototoestel ook verzekerd buitenhuis. De verzekering voor smartphones en tablets kun je er vaak extra bij kiezen. Met een inboedelverzekering ben je niet standaard verzekerd wanneer je iets omstoot in huis of zelf schade veroorzaakt. Hier zijn wel aparte verzekeringen voor te verkrijgen. Diks biedt ook all-in-1 pakketten aan met de meest uitgebreide dekking.

Online je verzekering afsluiten
Ben je er eenmaal uit welke verzekering je wilt, dan is het erg makkelijk om deze direct af te sluiten. Je doet online je aanvraag voor een verzekering. Geen mailtjes, telefoontjes of andere moeilijkheden. Vervolgens neemt Diks je aanvraag in behandeling. De verzekering wordt snel beoordeeld, zodat je zo spoedig mogelijk verzekerd bent. Het opzeggen van een oude verzekering? Dat kun je online bij Diks regelen.

Verzeker je op tijd!
Wacht er niet langer mee, zorg ervoor dat je zo snel mogelijk verzekerd bent voordat het te laat is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan vandaag of morgen zomaar iets gebeuren waarbij jij een inboedelverzekering goed had kunnen gebruiken. Denk aan een storm, het omvallen van een tv of een hevige lekkage die schade veroorzaakt aan jouw elektronica. Daar zit je niet op te wachten! Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent en vergelijk meteen even de verschillende inboedelverzekeringen. Zo zit je altijd goed.