Verhuizen? Lees deze 5 tips!

Zodra je een nieuwe woning hebt gevonden, kun je meteen aan de slag met de voorbereidingen voor de verhuizing. Hier komt namelijk een hoop bij kijken! In dit artikel geven we een paar tips om deze (stressvolle) periode en de verhuisdag zelf zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Sla (een deel van) de inboedel tijdelijk op
Moet je de oude woning al verlaten, maar kun je nog niet terecht in je nieuwe droomhuis? Of wil/kun je de hele inboedel niet direct meenemen naar je nieuwe woning? Dan is het verstandig om een opslagruimte te huren. Hier kun je jouw meubels en spullen tijdelijk opslaan. Zoek naar een opslaglocatie in jouw omgeving, bijvoorbeeld Kubox in Amsterdam. Dit bedrijf heeft naast de selfstorage locaties ook een hele handige thuisbezorgd service, waardoor de opslag voor de deur wordt geleverd. Je boekt online een opslagruimte en geeft de gewenste datum door. Op die dag wordt er een box bij jou voor de deur gezet. Na het inladen wordt de gevulde opslagbox opgehaald en getransporteerd naar een beveiligde opslaglocatie. Heb je de opgeslagen spullen weer nodig? Dan kun je jouw box gewoon weer laten bezorgen bij je nieuwe woning.

Geef de verhuizing op tijd door
Maak een lijstje met mensen, bedrijven en instanties waar je de adreswijziging aan moet doorgeven. Wacht hier vooral niet te lang mee! Denk aan: verzekeringen, persoonlijke en zakelijke contacten, abonnementen, de gemeente, nieuwe waterleverancier etc.  

Begin ruim van tevoren met inpakken
Je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met inpakken. Er zijn altijd wel spullen die je een paar weken niet nodig hebt. Koop stevige verhuisdozen en plak overal een duidelijk label op. Zo kun je in een oogopslag zien wat de inhoud is en in welke kamer het thuishoort.

Maak een planning voor de verhuisdag
Met een globale planning kun je tijdens de verhuisdag beter overzicht houden. Noteer wanneer de verhuiswagen komt of hoe laat je zelf een bus moet ophalen. Bepaal welke spullen als eerste ingeladen moeten worden en welke taken nog last-minute uitgevoerd moeten worden. Het is namelijk onmogelijk om dit allemaal duidelijk in je hoofd te hebben.

Vraag om hulp: niet te veel en niet te weinig
Een beetje extra hulp bij verhuizen is altijd welkom. Maar het is belangrijk om van tevoren in te schatten hoeveel mensen je precies nodig hebt. Te weinig hulp kan veel stressvolle situaties veroorzaken, maar ook met te veel hulp kan het een grote chaos worden. Je loopt elkaar voor de voeten en kan hierdoor minder efficiënt werken. Vraag jezelf dus af hoeveel vrienden, familieleden en/of professionals je gaat inschakelen voor de verhuizing. 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking