Verhuizen? Vijf bespaartips?

 

Gemiddeld verhuist de Nederlander 7 keer in z’n leven. En verhuizen levert steevast iedere keer de nodige irritatie op. Of je nou je verhuizing uitbesteedt aan een verhuisbedrijf of besluit een dagje met familie en/of vrienden zelf te sjouwen, een verhuizing gaat geld kosten. Om de kosten toch nog wat in de gaten te houden hierbij 5 bespaartips.

Weekend vs. door-de-week

Schakel je een verhuizer in? Houd er dan rekening mee dat de weekenden stukken duurder zijn om te verhuizen dan door-de-week. Verhuisbedrijven vragen in het weekend soms wel 60 procent meer voor dezelfde verhuizing. Uiteraard is dit een kwestie van vraag en aanbod. In de weekenden is er gewoon meer vraag. Maar zonde is het wel. Dus zorg dat je van tevoren goed plant en zo de verhuizing op maandag laat plaatsvinden. Dit scheelt aanzienlijk. 

Verhuizer vinden

Tussen verhuizers is vrij veel onderling prijsverschil. Zelfs binnen regio’s. Zo kan dezelfde verhuizing binnen Rotterdam een factor 2 in prijs verschillen. Vraag daarom bij meerdere verhuizers offertes op. Soms moeten verhuizer fysiek op locatie komen kijken voordat ze een offerte kunnen afgeven. Andere spelers kunnen alles online regelen, jij geeft zelf je inboedel op en er rolt een (vaste) prijs uit. Een voorbeeld hiervan is verhuisbedrijf Emoov. Hier krijg je online een duidelijke prijsopgave op basis van jouw inboedel. Zo wordt vergelijken dus ook mogelijk. Bevalt de prijs? Dan boek je de verhuizing direct in. 

Zelf verhuizen? Plannen!

Natuurlijk is een planning van groot belang. Maar als je zelf verhuist wordt de planning ook een manier om kosten te besparen. Reserveer op tijd een busje, ook hier kan het weekend duurder dan door-de-week. Zorg dat je alles op 1 dag kunt uitvoeren en dat je een busje hebt waarbij je kilometervrij kunt huren. Regel voldoende sjouwers om snel alles te kunnen vervoeren. En zorg voor een parkeerplek voor de deur!

Internet

Bij een verhuizing verhuizen velen hun internetverbinding mee. Niet doen! Je moet toch alles opnieuw installeren en instellen, voordeliger is het om direct een nieuw pakket op het nieuwe adres aan te vragen en het oude abonnement op te zeggen. Providers hanteren actietarieven waardoor je gewoon goedkoper uit bent om een nieuwe internetabonnement af te sluiten. Bovendien krijg je nieuwe hardware. Een frisse start dus.  

Vergoeding?

Veel werkgevers keren een verhuisvergoeding uit. Vraag bij een verhuizing altijd of er tegemoetkoming is vanuit de werkgever. Een dag vrij hoort er vaak ook bij. En dit laatste is weer interessant om de verhuizing door-de-weeks te kunnen plannen.