Verhuisauto huren en inpakken maar!

Verhuizen naar je nieuwe droomhuis is natuurlijk hartstikke leuk en spannend. Je leeft er vaak al weken naar toe en dan is het moment eindelijk daar! Helaas betekent een nieuwe woning ook dat de handen uit de mouwen moeten worden gestoken, het verhuizen van al je spullen is over het algemeen een zware en tijdrovende klus. Daarnaast wil je natuurlijk ook graag dat al je spullen onbeschadigd van A naar B worden gebracht, daarom volgen hier enkele handige verhuistips.

Een verhuisauto huren en besturen

Veruit de meeste mensen huren een bestelbus of verhuiswagen bij een autoverhuur. Hoewel het is toegestaan een dergelijk voertuig met je rijbewijs B te besturen, vergeten veel mensen vaak dat het rijden met een verhuiswagen of bestelbus iets heel anders is dan het rijden met de eigen auto. Het is daarom verstandig om vooraf op een wat rustigere plek met een leeg voertuig te oefenen. Houd goed rekening met de langere remweg en met de afmetingen van de wagen, vooral wanneer je door smalle straatjes manoeuvreert.

Pak alles van te voren in!

Niets is zo vervelend voor verhuizers als het op locatie aankomen en zien dat nog niet alles is ingepakt. De verhuizing verloopt namelijk stukken sneller en gestructureerder wanneer dit al wel is gedaan. Maak hierbij zoveel mogelijk gebruik van stevige en stapelbare verhuisdozen. Je kunt ze al voor een paar euro per stuk kopen en ze zijn hun geld dubbel en dwars waard. Het is aan te raden om bij het inpakken van je spullen direct op dozen te schrijven in welke kamer de dozen moeten worden geplaatst. Plaats alle spullen uit dezelfde kamer dus ook in dezelfde doos!

Er bestaan nogal wat misverstanden wat betreft het verhuizen van een koelkast. Zo denken veel mensen dat een koelkast nooit horizontaal vervoerd mag worden. Dit is echter onjuist, een koelkast kan namelijk gewoon worden neergelegd, mits deze voor hij wordt aangezet eerst 4 uur rechtop heeft gestaan. Het is wel verstandig om de koelkast 24 uur voor de verhuizing uit te schakelen, verwijder ook eventuele ijsresten uit de vriezer om waterschade te voorkomen!

Extra tip: tijdelijk je woning aanbieden via short stay verhuur

Er zijn helaas nog steeds mensen die hun huidige koopwoning al verlaten voordat ze deze hebben verkocht. Helaas kan het door de huidige economische crisis wel eens lang duren voordat er een koper is gevonden. Om dubbele woonlasten te voorkomen kun je ervoor kiezen je woning voor korte perioden, maximaal 6 maanden, onder te verhuren aan toeristen of buitenlandse werknemers. Dit wordt ook wel short stay verhuur genoemd. Short stay Barcelona is bijvoorbeeld al erg populair, maar ook in steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag is het sterk in opkomst. Het grote voordeel van short stay verhuur is het feit dat je te maken hebt met kortlopende contracten, wat de verkoop van de woning gemakkelijker maakt.