Vliegensvlug verhuizen

Heb jij zojuist een nieuwe huur- of koopwoning gevonden? Dan is het hoog tijd om een verhuisplanning op te stellen. Er zijn verschillende zaken die vooraf goed geregeld moeten worden.
Met het volgende advies zorg je ervoor dat de verhuizing geordend en spoedig verloopt.

Inventariseren
Maak enkele maanden voor de verhuizing een inventarisatie van je inboedel. Hierbij is het belangrijk om te beslissen wat er allemaal mee verhuist naar de woning. Bovendien is dit het perfecte moment om jezelf te bevrijden van onnodige spullen. Je wilt natuurlijk niet dat het nieuwe huis vol komt te staan met rommel. Als je een andere inrichting voor ogen hebt dan zal je waarschijnlijk ook oude meubels wegdoen. Meubilair kun je eenvoudig te koop zetten op het internet. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om spullen snel te verkopen via kringloopwinkels of rommelmarkten. Hierdoor ben je minder tijd kwijt met het verhuizen omdat er minder spullen vervoerd moeten worden.
 
Hulp inschakelen
Met wat extra hulp kun je vrij snel je inboedel overplaatsen. Wellicht heb je behulpzame vrienden of familie die een steentje willen bijdragen. Als je er zeker van wilt zijn dat je inboedel in vertrouwde handen is, dan is het verstandig om vakkundige verhuizers in te schakelen. Zij zijn in staat om breekbare en zware objecten op een veilige manier te transporteren naar de nieuwe locatie. Hoe meer verhuizers je inschakelt, des te sneller de verhuizing zal gaan. Dit kan zelfs voordeliger uitpakken omdat je binnen een kortere tijd klaar bent met het overbrengen van de inboedel.
 
Woning verhuisklaar maken
Het kan voorkomen dat de nieuwe woning nog niet in de perfecte staat is. Indien je de mogelijkheid hebt is het handig om werkzaamheden aan het nieuwe huis te verrichtten voor de verhuizing. Denk hierbij aan het ontruimen van kamers, het leggen van vloeren en het aansluiten van voorzieningen. Daarnaast kun je reparaties aan bijvoorbeeld deuren en sloten meteen uitvoeren. Het is raadzaam om deze zaken voor de verhuizing af te ronden, omdat er dan geen verhuisdozen en spullen in de weg staan. Bovendien betekent dit dat je sneller kunt beginnen met het inrichten van de woning zodra de inboedel verhuisd is.
 
Slim inpakken
Pak spullen in per kamer en maak gebruik van labels. Zo weten de verhuizers meteen waar de spullen moeten komen te staan. Daarnaast zal het uitpakken sneller verlopen omdat alle spullen keurig zijn gesorteerd. Overweeg ook om bij de verhuizing gebruik te maken van kunststof verhuisdozen. Deze dozen zijn erg stevig, handbaar en eenvoudig op te stapelen. Dit maakt het in– en uitpakken een stuk gemakkelijker voor de verhuizers.