Kiest u ook voor vloerisolatie? 

Er zijn diverse manieren om de vloer van uw huis te isoleren. Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in het huis en deze vorm van isolatie is erg rendabel.

Benedenvloers isoleren
Wanneer u een kruipruimte in uw huis heeft van minstens 50 cm hoog, dan kunt u ervoor kiezen om benedenvloers te isoleren. Hierbij wordt de onderzijde van de vloer van de begane grond voorzien van isolatie, vaak in de vorm van isolatiefolie of isolatieschuim. Houdt er rekening mee dat bij het isoleren van een houten vloer ook de balken meegenomen moeten worden, waardoor het te isoleren oppervlak wat groter is dan bij een stenen vloer.

Bovenvloers isoleren
Wanneer u geen kruipruimte in het huis heeft, is bovenvloers isoleren een goede mogelijkheid. Deze vorm van isoleren kan op twee manieren. Zo kan er een laag folie onder de dekvloer worden gelegd om zo de warmte vast te houden en het geluid te dempen. Ook kan er gekozen worden om een nieuwe dekvloer bovenop de oude te plaatsen met daartussen de isolatie. Hierbij is het wel noodzakelijk een geheel nieuwe vloer te plaatsen. Zo kan er bijvoorbeeld een constructie worden gemaakt waarbij houten balken geplaatst worden waartussen isolatie geplaatst wordt en waarop loopplaten gelegd worden.

De prijzen van vloerisolatie
Wanneer u besluit om het plaatsen van vloerisolatie uit te besteden, zijn de kosten van vloerisolatie gemiddeld €30 per m2. U zult, afhankelijk van het woningtype en het te isoleren oppervlak tussen de €1.400 en €2.100 betalen. De kosten bestaan onder andere uit het isolatiemateriaal, arbeids- en machinekosten en de btw. Er zit een verschil in het isoleren van een houten vloer en een stenen vloer. Bij het isoleren van een houten vloer dient namelijk ook de balken geisoleerd te worden, waardoor het te isoleren oppervlak groter is en daarmee de kosten wat hoger zullen zijn dan bij een stenen vloer. Verder zult u voor benedenvloerse isolatie meer betalen omdat ook de kruipruimte gedeeltelijk geisoleerd moet worden. Wel is deze methode veel rendabeler omdat de kou uit de kruipruimte het huis niet meer binnen zal dringen.

Besparen op de stookkosten
Door niet-geïsoleerde vloeren kan erg veel warmte verloren gaan, waardoor u onnodig veel stookkosten zult hebben. Vloerisolatie gaat dit tegen en helpt u om flink te besparen. Daarnaast zal de vloer warmer en droger aanvoelen. Heeft u vloerverwarming maar geen vloerisolatie? Dan kan het isoleren voor u nog meer voordeel opleveren, omdat u de verwarming minder zult hoeven gebruiken.

Vloerisolatie laten plaatsen
Ben u van plan om vloerisolatie aan te schaffen? Vergelijk dan zoveel mogelijk offertes en laat u goed informeren over de mogelijkheden en prijzen van vloerisolatie. U kunt op diverse sites verschillende offertes aanvragen van isolatiebedrijven bij u in de omgeving, waarna u zelf de informatie naast elkaar kunt leggen. Voor verschillende soorten isolatie geldt een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor arbeidskosten, u kunt dit met de isolatiespecialist bespreken.