Weg houten vloer, hallo comfort!


Een houten draagvloer? Je denkt er pas over na als je een woning koopt of wilt verbouwen. Juist bij een houten vloer is isoleren een must: goed voor het milieu en de portemonnee. Het vervangen van de vloer is dan een goede start. Lees verder waarom.

Prima die houten vloer, maar hoe ontstaat die muffe lucht?
Het vocht onder de woning heeft het hout aangetast, waardoor het mogelijk is gaan rotten. Er zijn kieren ontstaan en de vloer is gaan kraken. Vocht en schimmels hebben vrij spel gekregen onder de vloer in de kruipruimte en dringen de woonkamer binnen. Doe het luik naar de kruipruimte maar eens open.

Een vieze muffe lucht komt je tegemoet. Vocht en schimmels komen vaak voor in woningen met oudere houten vloeren. Het veroorzaakt  verkoudheid, vermoeidheid en allergieën. Frisse lucht is heel belangrijk! Ook als de woning al redelijk fris ruikt, zijn er genoeg redenen om na te denken over het isoleren van de woning.

Vloer isolatie comfortvloer Beurs Eigen Huis

Je besluit om te gaan isoleren
De energierekening lijkt nu steeds hoger te worden en je wilt stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Je hakt de knoop door en besluit te isoleren. Pas dan kom je achter de vele mogelijkheden. Je kunt de vloer namelijk aan de boven- en onderkant isoleren.

Isolatie bovenop zorgt ervoor dat de vloer hoger wordt. Je moet dan de deuren inkorten en plinten ophogen. Dus de onderkant isoleren? Daarvoor moet je de kruipruimte in duiken. Platen, wol, zeil, er zijn nogal wat keuze mogelijkheden. Het is opletten geblazen of het werk goed uitgevoerd wordt. Naden tussen de EPS-panelen of een lek in thermokussens kunnen het isolerende effect teniet doen.

Eigenlijk wil je ook meteen vloerverwarming aan laten leggen. Dit is een aardige klus. Bedenk dat de warmte naar beneden grotendeels verloren gaat. Tenzij je goede isolatie onder de vloer aanbrengt.

Blog vloer isolatie duurzaam wonen Beurs Eigen Huis

Schuimbeton is dé nieuwe manier! 
Heb je al eens nagedacht over schuimbeton? Deze manier van isoleren vult de kruipruimte. Vocht en nare geurtjes krijgen geen kans meer. 

Deze manier van isoleren bestaat uit een vloer die vloeibaar is. Hierdoor zijn naden of kieren uitgesloten.  Een betere manier om te isoleren is er eigenlijk niet! Door de hoge isolatiewaarde van schuimbeton gaat alle warmte van de vloerverwarming naar boven jouw huiskamer in. Het is dus zeker de investering waard. Als echte Nederlander wil je graag weten wat de kosten zijn en niet teveel betalen om er warmpjes bij te zitten. Dat is volledig terecht en vooraf online te berekenen.

Subsidie op de verbouwing
Er is volop subsidie te krijgen om je woning te verduurzamen. Dat geldt zowel voor nieuwe als bestaande woningen en de subsidie is 40% extra in 2020. Ook in 2021 is er subsidie beschikbaar.

Waar ga je beginnen? 
Je vraagt offertes op voor de schuimbeton vloer, vloerverwarming en dekvloer. En hoopt dat ze qua planning op elkaar aansluiten. Je overlegt met 3 verschillende aanspreekpunten wat ook nog eens veel tijd vraagt. Liever heb je één aanspreekpunt en kies je voor alles onder één dak met een snelle levertijd. De nieuwe vloer met vloerverwarming is binnen een week klaar. Makkelijker isoleren kan niet!

Verdere informatie, referenties en het stappenplan is hier te vinden.