Wellness in je achtertuinAan welke eisen moet een droomhuis voor jou voldoen? Kies je bijvoorbeeld voor een woning met een groot aantal ramen, om zo hele lichte ruimtes te kunnen creëren? Ga je voor een huis met een rieten dak? De realisatie van een droomhuis betekent vaak ook het toevoegen van enige luxe aan het pand. Denk aan een zwembad of jacuzzi in de tuin, of denk aan een Finse sauna kopen. Met dergelijke vormen van luxe heb je een plek om je terug te trekken en volledig te ontspannen na een drukke periode. Je bent niet langer afhankelijk van het wellnesscentrum in de buurt! In dit artikel lees je meer over het gebruik van dergelijke vormen van luxe in de tuin. 


 

sauna realiseer je droomhuis

Tuin vaak de beste plek voor een losse sauna 
Wanneer je voor de aanschaf van een Finse- of infrarood sauna kiest, heb je de keuze uit modellen voor binnen en buiten. Ruimtes in huis hebben vaak al een bestemming, wat het aantrekkelijk maakt de sauna in de tuin te plaatsen. Daarbij is de kans hier kleiner, dat je gestoord wordt door andere huisgenoten. In huis zullen zij de deur van de sauna wellicht sneller opentrekken. Let bij de aanschaf van een sauna goed op het formaat ervan. Je wilt voorkomen dat de sauna straks te dominant aanwezig is in de tuin. Daarbij kost het onnodig veel energie om een grote sauna te verwarmen, als je hier voornamelijk in je eentje of met z’n tweeën gebruik van maakt. Slecht voor het milieu en de portemonnee! 

Ervaar de verschillen tussen een Finse- en infrarood sauna 
Sauna’s worden in de basis in twee varianten aangeboden: een Finse- en een infrarood sauna. Er zitten grote verschillen tussen deze soorten sauna’s. Laat je hierover adviseren door een verkoper, of ervaar het verschil zelf eens met een bezoek aan een wellnesscentrum in de buurt. 

Andere vormen van luxe toevoegen aan de tuin 
Het gebruik van een sauna in de tuin is slechts een van de mogelijkheden om je droomhuis te realiseren. Combineer de sauna bijvoorbeeld met een buitendouche, zodat je altijd een plek hebt om af te koelen op warme zomerdagen. Daarbij neemt een buitendouche maar weinig ruimte in beslag. Afkoelen kan ook in een eigen zwembad! Een derde vorm van luxe voor tuinen is de jacuzzi. Voordeel van een jacuzzi ten opzichte van een zwembad is het feit dat je er het hele jaar door gebruik van kunt maken.