Wellness voor thuis


Goed gedoceerde warmte stimuleert pijnverlichting, spierontspanning, de bloedsomloop, de stofwisseling en zorgt voor fysieke ontspanning. Om dat te bereiken zonder de kerntemperatuur van het lichaam sterk te verhogen, wat stress veroorzaakt en lichaam en huid belast, is er een ander type warmte nodig: infraroodwarmte. Creëer een wellness thuis met een eigen infraroodcabine. Je kan er gebruik van maken op het moment dat je zelf wilt, meer ontspannen dan dat gaat het niet worden.

Physiotherm biedt infraroodcabines (te plaatsen in iedere ruimte in huis) die deze weldadige, veilige en tegelijkertijd effectieve warmtebehandeling mogelijk maakt. Het geheim van deze unieke werking is een uitgedokterd systeem. Bij een aangename omgevingstemperatuur van 27-37° Celsius (thermo neutrale zone) kan het lichaam ontspannen. Intussen wordt de rug extra verwarmd. Het lavazand in de keramische buizen houdt de warmte lang vast en geeft deze langzaam en geleidelijk af naar het lichaam. 

De straler in de infraroodcabine geeft infrarood C straling af (lange golf). Die wordt omgezet in warmte op de huid, en die warmte wordt vervolgen via het bloed tot diep in het lichaam getransporteerd. En tot slot werken ze een stuk lager dan de koortszone van 38° Celsius (kerntemperatuur van het lichaam), maar wekken toch van binnenuit transpiratie op zonder de bloedcirculatie te belasten.