Wellnessgevoel in je achtertuin


Het dagelijkse leven wordt steeds drukker en hectischer. We zoeken daarom steeds vaker de rust op om onze batterij weer op te laden. Een spa-dagje helpt hier goed bij. Maar wat als je dat spa-gevoel naar je eigen tuin brengt? Er is namelijk niets fijner dan ontspannen in je eigen leefomgeving. De wellnesstuin heeft een serene uitstraling en geeft de ontspanning die jij nodig hebt. Benieuwd hoe je het luxe gevoel in de tuin terug laat komen? Wij geven je 6 tips voor het creëren van je eigen wellnesstuin.

wellness achtertui realiseer je droomhuis

Strakke lijnen
Een strak lijnenspel staat centraal in de wellnesstuin. Het zorgt voor rust in ons hoofd. Bepaal van tevoren waar het gazon en de terrassen moeten komen. Door middel van bestrating en borders creëer je de strakke lijnen. Houd daarnaast ook rekening met de lijnen van je huis en trek dit door in de tuin. Heb jij een kleinere tuin of niet de middelen om de tuin opnieuw aan te leggen? Met plantenbakken en borders creëer je snel en gemakkelijk strakke lijnen in de tuin.

Comfortabele tuinmeubelen
Tuinmeubelen kopen voor de wellnesstuin? In je wellnesstuin wil je optimaal ontspannen en genieten van de rust. Comfortabele tuinmeubelen kunnen niet ontbreken. Heerlijk vertoeven op een ligbed met zachte kussens en een goed boek in je hand. Maar kies niet alleen voor een heerlijke loungeplek. Denk ook eens na over een comfortabele plek waar je heerlijk kunt eten.

wellness achtertuin realiseer je droomhuis

Verkoeling in de tuin
Water kan niet ontbreken in de wellnesstuin. Het geluid van stromend water zorgt direct voor het zen-gevoel. Een zwembad is een ideale optie om water toe te voegen aan je wellnesstuin. Maar denk ook eens na over een zwemvijver. Een zwemvijver geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin en je kunt er ook in zwemmen. Heerlijk om ’s ochtends een paar baantjes te trekken. Andere opties voor water in je tuin zijn het plaatsen van een strak vormgegeven vijver met fontein of kies voor een jacuzzi.

Je eigen oase van rust
Me-time heeft voor iedereen een andere betekenis. De één wordt rustig van sporten, terwijl de ander het rustgevend vindt om een boek te lezen. Denk goed na over waar jij rustig van wordt en bepaal aan de hand hiervan hoe jij je tuin gaat indelen. Houd jij van een ultieme spa-avond in de jacuzzi met een masker op en een rustgevend muziekje op de achtergrond? Of ga jij een loungeset kopen waar je ’s avonds heerlijk relaxed onder het genot van een borrelplank met een drankje?

wellness achtertuin ligbed realiseer je droomhuis

Voeg groen toe
De geur van lavendel komt je vast niet onbekend voor als je wel eens een bezoek hebt gebracht aan de spa. De geur van lavendel helpt je namelijk met ontspannen. Deze plant is uitermate geschikt voor de wellnesstuin. Naast lavendel zijn planten zoals siergrassen, bamboe en pluimen ook een goede toevoeging aan de tuin. Wanneer er wind staat bewegen deze zwierige planten heen en weer. Doe je ogen dicht en geniet van het kalmerende geluid.

Rustgevende kleuren
Wist je dat we beïnvloed worden door de kleuren om ons heen? Geel zorgt ervoor dat we ons vrolijk voelen. Terwijl roze een kalmerend gevoel geeft. In de wellnesstuin is het belangrijk dat je niet te veel kleuren door elkaar gebruikt. Groen, blauw en paars zijn kleuren die gebruikt worden om rust te creëren. De kleur groen wordt vaak geassocieerd met de natuur en zorgt voor een ontspannen gevoel. Paars weerspiegelt het gevoel van luxe. Precies waarnaar je op zoek bent in de wellnesstuin. Blauw zorgt daarentegen voor rust. Combineer de kleuren door middel van planten, meubelen en accessoires en je zult je direct zen voelen.