Woonkamer met meer sfeer

De woonkamer is eigenlijk de belangrijkste plek in huis. Het is een centrale plek waar alles samenkomt. Hier plof je neer na een lange werkdag, heb je de grootste lol met je gezin en nodig je vrienden uit voor leuke avonden. Het is de plek waar je verdriet hebt geuit, maar ook waar je met de tranen over je wangen van het lachen op de bank hebt gelegen. Het is dé plek waar we de meeste actieve tijd in doorbrengen. Daarom is dit ook de belangrijkste plek om aan te pakken wanneer je de woning sfeervol wilt aankleden. Maar hoe zorg je toch voor extra sfeer en gezelligheid in de woonkamer? We zetten hier enkele tips voor je op een rijtje.

woonkamer plant realiseer je droomhuis

Maak het gezellig met planten en bloemen
Steeds meer interieurtrends richten zich op het gebruik van planten en bloemen. Geen wonder, want juist nu het najaar weer bijna van start gaat is het belangrijk om weer wat meer groen in huis te halen. Bloemen en planten zijn bewezen effectief om het humeur van mensen te verbeteren. Ze maken letterlijk gelukkig. Planten bestellen en verwerken in huis is dan ook een goed idee om het interieur een fantastische uitstraling te geven. Bovendien hebben planten ook nog eens gezondheidsvoordelen en verhogen ze de luchtkwaliteit in huis. Genoeg redenen dus om meer planten in huis te halen.

Kies voor warme kleuren
Het kleurgebruik in de woonkamer speelt een essentiële rol in de sfeer die je hier kunt behalen. Kies bij voorkeur voor een warm kleurenpalet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende bruintinten. De gemakkelijkste manier om meer sfeer in de woonkamer te krijgen is door simpelweg de woonkamer te behandelen met een pot verf. Wil je liever niet schilderen? Kies er dan voor om een warmer kleurenpalet in de accessoires te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen en fotolijstjes, maar ook aan lampen of kleine meubels.

woonkamer verlichting realiseer je droomhuis

Goed lichtplan
De sfeer in een ruimte valt of staat met de kwaliteit van het lichtplan. Het is hierbij niet alleen belangrijk dat er basisverlichting aanwezig is, maar dat er ook ruimte is voor de nodige sfeer. Dit kan je bereiken met speciale sfeerverlichting zoals kaarsen of kleine lichtbollen, maar je kunt ook kiezen voor dimbare verlichting. Zo zet je de hoeveelheid licht in de ruimte geheel naar eigen hand. Geheel afhankelijk van de situatie en het moment.

Een harmonieus geheel
Het is tegenwoordig absoluut trendy om stijlen, vormen en kleuren met elkaar te mixen. Echter, het blijft wel belangrijk dat alles een harmonieus geheel vormt. Daarom is het belangrijk om niet alleen de creativiteit de vrije loop te laten, maar ook om ergens nog een rode draad te volgen binnen het interieur. Op die manier wordt het geen vreemde mix tussen allerlei verschillende stijlen en kleuren, maar is echt duidelijk waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Zo oogt het interieur een stuk sfeervoller.