Woontrend 2012: Bonjour Brigitte

Parijs en de Provence, maar dan in de jaren vijftig en zestig. Dat is waar het bij de nieuwste woontrend Bonjour Brigitte om draait. Zwoel, intiem, speels en nostalgisch zijn woorden waarbij je aan kunt denken. De verschillende soorten tinten rood en roze spelen een belangrijke rol voor het realiseren van deze knusse, kleurige en speelse sfeer.

De mix van patronen zoals ruitjes, strepen, bloempatronen en grafische dessins maken dat Bonjour Brigitte een bonte en levendige eenheid vormt die zorgt. En niets is wat het lijkt. Het lijkt namelijk op chaos en wanorde, maar schijn bedriegt. Alles is door met nauwkeurige coördinatie geplaatst. En hierbij draait het niet om Less is More, maar More is More!

Daarnaast heeft Bonjour Brigitte ook wel iets van een folkloristisch tintje. Door middel van ontzettend veel bloempatronen op stoffen en behang wordt de sfeer in huis een mix van nostalgie en nu.

En wat dacht je van een Bonjour Brigitte bed! Een verzameling van allerlei mooie stoffen verwerkt tot plaids, lakens, kussens en gordijnen. Deze laag-overlaag techniek zorgt voor een knusse en kleurige slaapkamer met een bohemian sfeertje.

Bonjour Brigitte in 5 stappen

1. Kleuren:

Om eenheid in je huis te bewaren is het belangrijk je te houden aan het kleurenpalet warm en zoet, met verschillende tinten rood, roze en accenten in zalm.

2. Vormen:

Geometrische belijning, retrovormen en antieke krulvormen zien we graag bij deze trend.

3. Meubilair:

Oude, eenvoudige of tweedehands meubilair wordt gecombineerd met bijzonde designobjecten met aparte vormen. Denk bijvoorbeeld aan een stoel in de vorm van een bloem.

4. Accessoires:

Voor een fleurig geheeld met een folkloristische twist, is alles wat kitsch is helemaal goed. Denk hierbij aan borduurseltjes, bloemstillevens, porselein en retro aardewerk.

5. Textiel:

Hoe meer zachte materialen hoe beter, het liefst met prachtige prints! Kies voor plaids, dekens, vloerkleden, kussens, tafellinnen en gordijnen in meerdere dessins: van bloempatronen tot strepen, ruiten en polkadots.


Woontrend 2012


Woontrend 2012