Woontrend 2020: industrieel wonen


Doe wooninspiratie op voor een nieuwe stoere interieur trend: industrieel wonen. Ben jij helemaal weg van een stoer interieur en houd jij van open ruimtes met robuuste items? Grote kans dat je dan ook blij wordt van een industriële woning. Heb je de mazzel dat je in een fabrieksgebouw of oude school woont? Dan doe je in dit artikel vast en zeker wooninspiratie op voor een industrieel interieur. Bij industrieel wonen worden er vooral veel stoere materialen gebruikt, waardoor je interieur een stoer karakter krijgt. Vaak zijn de basiskleuren neutraal zodat de stijl van industrieel wonen extra naar voren komt. Ook zie je vaak veel ruwe structuren naar voren komen. Zo wordt een muur vaak niet geschilderd maar blijft de structuur van de originele muur zichtbaar. Benieuwd naar meer wooninspiratie over industrieel wonen? Lees hieronder snel verder!

 

Wooninspiratie voor je slaapkamer
Helemaal overtuigd van de industriële woonstijl en wil jij ook industrieel wonen? Dan is het tijd om de zoektocht naar industriële meubels te starten. Voor in de slaapkamer zijn vintage meubels echt een must. In de kringloop zul je daar een groot aanbod van vinden. Ook is dat een goede plek om wooninspiratie op te doen. Vaak zijn er speciale hoekjes ingericht met meubels in een bepaalde stijl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oud apothekerskastje of schoolstoelen? Deze passen helemaal in de stijl van industrieel wonen.

Tover je slaapkamer om tot een comfortabele en industriële slaapplek door veel metalen accenten toe te voegen. Zo mag je nachtlampje best wel opvallend zijn. Ga voor een groot exemplaar in een donkere tint en creëer je eigen gezellige leeshoekje. Daarnaast staat het ook mooi als je kledingkast past binnen de trend van industrieel wonen. Een metalen variant is altijd goed maar je kunt hem ook iets meer laten opvallen door voor een kledingkast van hout te gaan. Of ga voor een combinatie tussen deze twee materialen voor een speelse touch.

Voor een goede nachtrust in je nieuwe slaapkamer, voeg je rustige aardetinten toe. Aardetinten zorgen voor rust in het geheel. Zo vermijd je een te kille uitstraling. De ruimte wordt toegankelijker waardoor er een mooie balans is tussen warme tinten en koelere grijs- en antraciet tinten.

Wooninspiratie voor je woonkamer
Op zoek naar wooninspiratie voor meubels in de woonkamer? Ga dan eens op zoek naar industriële kasten. Deze passen perfect binnen deze trend! Ze zijn vaak in verschillende uitvoeringen te vinden, van baksteen tot metaal. Wanneer je nog niet helemaal weet hoe je de meubels kunt combineren binnen de stijl van industrieel wonen, ga dan op zoek naar wooninspiratie op Pinterest. Hier zul je verbaasd staan van de mooie interieurs met industriële vloerkleden en toffe industriële interieur decoratie. Om bij weg te dromen! Of maak een moodboard met items die bij jou passen door wooninspiratie op te doen in magazines. Wil je het liever in het echt zien en kijken hoe je je interieur daadwerkelijk kunt omtoveren tot een industrieel interieur? Dan kun je op televisie genoeg wooninspiratie opdoen door bijvoorbeeld woonprogramma’s te kijken op RTL4.

Maar je hoeft natuurlijk niet meteen je huis helemaal om te gooien. Door een paar meubels in industriële stijl toe te voegen, creëer je meteen al een andere sfeer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een leren stoel van wat grover leer. Gebruik sporen zijn binnen deze trend helemaal niet erg. Dit brengt de ruimte juist tot leven!

Wooninspiratie voor interieurdecoratie en industriële accessoires
Stoer en industrieel wonen maak je helemaal af door het toevoegen van industriële interieurdecoratie en industriële accessoires. De basiskleuren van een industriële interieurstijl zijn voornamelijk grijs en zwart. Door warme items toe te voegen aan je interieur maak je het tot een geheel. Hierdoor zorg je voor een gezellig sfeer in huis. Het toevoegen van kleur kun je bijvoorbeeld doen door op zoek te gaan naar bijpassende kussens. Of misschien wil je de muur opleuken door kleur toe te voegen. Om binnen de stijl van industrieel wonen te blijven is het advies om het simpel te houden. Teveel kleur of prints kunnen het geheel al snel te druk maken. Wanneer het naar jouw idee nog niet gezellig genoeg is kun je meer warmte creëren door bijvoorbeeld zachte items toe te voegen. Een typisch industrieel accessoire is een dierenhuid op de vloer. Deze vloerkleden zijn op dit moment helemaal een trend dus je kunt op dit gebied genoeg wooninspiratie opdoen!

Is het naar jouw idee nog niet warm genoeg? Breng dan letterlijk warmte in huis met een industriële haard. Dit is zowel een mooie industriële accessoire als een fijne warmtebron. Een industriële haard is meestal donker van kleur waardoor deze goed past bij een industrieel interieur. Wanneer je ruimte hebt voor een haard voegt het zeker extra waarde toe aan sfeervol industrieel wonen!