Woontrend: een interieur om mee te spelen

Weet je nog vroeger; je blokkendoos en je kleurpotloden. Oneindige creaties en kleurencombinaties. Dat is de woontrend van nu. Play with it!


In de basis nemen we de strakke lijnen met een zwart-wit combi welke we vervolgens combineren met 'nieuwe' kleuren zoals kobaltblauw, denim, rood, lila, karamel en yellow en gaan we stoeien met de kleuren, vormen en materialen.

Je huis om in te wonen; je interieur om mee te spelen!


Woontrends interieurWoontrends interieur

Play It! in 5 stappen

1. Kleuren en materialen

Een basis in zwart en wit gecombineerd met diverse tinten blauw - van electric blue tot denim – en accenten in rood, koper, karamel, geel en lila. Kwaliteit en duurzaamheid bepalen het materiaalgebruik: beton, metaal, lichtgekleurd hout en transparant glas.


2. Vormen en dessins

Geometrisch en diagonaal! Vormen van meubelen zijn hoekig en strak. Geometrische vormen en facetbelijningen domineren. Hier en daar een ronde vorm benadrukt de speelse sfeer.


3. Meubilair

Het meubilair is multifunctioneel en speels! Tafels en stoelen van oude kleding, een schommelstoel, een stoel geïnspireerd op een tol of fiets en een stoel geprint uit een eindeloze lijn kunststof.


4. Verlichting en accessoires

Ga voor felle kleuren! Voor de sfeer is de keuze van een lamp of accessoire net zo belangrijk als het behang, de bank of de tafel. Kies voor mooi én functioneel. Kleine accessoires zoals schalen, glaswerk, kussens en plaids zijn óf geometrisch van vorm óf gedessineerd met blok- en ruitpatronen, facetvormen of strakke lijnen.


5. Textiel

Denk aan kleurrijke stoffen en behang met geometrische patronen. Een vloerkleed op maat is een ideaal middel om op een grootse manier een geometrische vorm in het interieur te brengen.


Woontrends interieur


Woontrends interieur

 
Credits: Perscentrum Wonen