Woontrends 2015

Elk jaar worden we overspoeld met de nieuwste trends op het gebied van wonen. Online woonmagazines, tijdschriften, reclamefolders en woonwinkels prijzen de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van interieur aan. De woontrends voor 2015 worden vaak al medio 2014 in allerlei woonmagazines omschreven. Zo kun je inspiratie en woonideeën opdoen zodat je het interieur kunt aanpassen en stylen naar de aller nieuwste trends.Woonideën opdoen

Er zijn allerlei manieren om woonideeën op te doen. Tegenwoordig zijn er met name online erg veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan online woonmagazines zoals www.wonenwonen.nl, maar ook aan interieurbloggers en social media vind je erg veel mogelijkheden om inspiratie op te doen. Door veel verschillende media te bekijken kun je een goed beeld vormen over wat je wel en niet graag in je interieur terug ziet.

De woontrends van 2015

Woontrends is een erg breed begrip. Onder woontrends vallen verschillende categorieën, denk hierbij aan verschillende ruimtes en vertrekken zoals tuintrends of badkamertrends. Daarnaast zijn er elk jaar ook verschillende kleurentrends die eigenlijk in verschillende vertrekken kunnen worden toegepast. Ook zijn er trends op het gebied van materialen en voorwerpen, denk bijvoorbeeld aan behangtrends, vloerentrends of gordijnen trends. In dit artikel willen we enkele spraakmakende woontrends van 2015 beschrijven die je leuke inspiratie kunnen geven bij het inrichten van je huis.

Kleuren

In 2015 zien we verschillende interessante kleurentrends. Zo waren in het voorjaar pastelkleuren erg in trek. Verschillende pastelkleuren worden in het interieur met elkaar gecombineerd, denk bijvoorbeeld aan mintgroen, licht roze, ijsblauw en lila. De pastelkleuren kunnen in principe op allerlei vlakken worden toegepast. Denk aan woonaccessoires in pastelkleuren, maar bijvoorbeeld ook een accentwand of zelfs meubels in leuke frisse kleuren. Naast pastelkleuren is ook de kleur teal dit jaar erg in trek. Teal is een mooie blauwgroene kleur, die goed met andere kleuren en materialen gecombineerd kan worden. Teal kan prima in een strak modern interieur gecombineerd worden, maar ook bij een landelijke inrichting kan de kleur prima met hout en naturel kleurige accessoires worden gecombineerd.Scandinavisch design

Scandinavisch design is al langere tijd in trek, maar wordt steeds populairder. Scandinavisch wonen staat voor lichte kleuren in combinatie met meubelen van natuurlijke materialen. Een Scandinavische inrichting is vaak erg praktisch, waarbij gebruik wordt gemaakt van minimalistische accessoires en meubels. In principe wordt er veel gebruik gemaakt van wit in combinatie met natuurlijke kleuren. Daarnaast wordt er vaak gecombineerd met grijs en pastelkleuren. Wil je je huis inrichten op Scandinavische wijze? Probeer dan het woord minimalistisch als rode draad te gebruiken. Het is belangrijk dat de rust in de woning behouden wordt. Gebruik liever enkele grote woonaccessoires dan vele verschillende kleine accessoires.

Gebruik van hout

De verschillende woontrends zijn vaak goed met elkaar te combineren. Zo wordt er in een Scandinavisch interieur vaak gecombineerd met pastelkleuren. Het gebruik van hout is momenteel erg populair en is met verschillende stijlen erg goed te combineren. Zowel in een landelijk interieur als een strak design interieur komt hout erg goed tot zijn recht. Bij het gebruik van hout, duiden we voornamelijk op houten meubels en accessoires. Hierbij worden verschillende soorten en kleuren hout door elkaar gebruikt. Om nog meer uitstraling aan de natuurlijke looks te geven kan dit gecombineerd worden door andere natuurlijke materialen te gebruiken zoals touw, bamboe, riet of kurk.