Zo kies je jouw vintage vloerkleed!


Het kan een lastige taak zijn, het kiezen van een nieuw kleed.  De keuze is immers immens, want wat voor kleed moet je nou precies nemen. Moet je nieuwe kleed onder de bank of ervoor? Daarnaast kan je ook nog eens kiezen uit alle kleuren van de regenboog, maar wat past nou het beste bij jouw interieur? In dit artikel vertellen wij de voordelen van een vloerkleed, welke vloerkleden er precies zijn en welke maat je moet kiezen.

Welke voordelen heeft een kleed?
Naast dat een vloerkleed prachtig is en veel sfeer toevoegt, brengt het ook een paar praktische voordelen met zich mee. Zo is een kleed goed voor het dempen van geluid binnen een kamer. Het akoestiek en echo binnen een leefruimte wordt aanzienlijk verminderd. Het vloerkleed absorbeert, in principe, het geluid. Daarnaast zorgt een kleed voor eenheid en sfeer binnen jouw interieur.

Hoe groot moet mijn kleed zijn?
In principe is hier geen goed of fout antwoord voor. Je kan zelf een beetje inschatten wat binnen proportie is. Wat je vaak in grotere ruimtes voorbij ziet komen, is dat men de voorpoten van de meubels op het vloerkleed plaatsten. Dit zorgt voor verbintenis van alle elementen die op het vloerkleed staan binnen een kamer. In kleinere ruimtes kan je er juist voor kiezen om het vloerkleed voor de poten neer te leggen. Wat helpt is om de grootte van het kleed met een zeil of met tap af te plakken zodat je precies weet hoe de grootte van het kleed binnen het interieur valt.

Welk vloerkleed moet ik kiezen?
Er zijn veel verschillende soorten vloerkleden op dit moment. Wat nu erg populair is, zijn de Marokkaanse Berber vloerkleed. Dit zijn die vloerkleden die je veel in magazines voorbij ziet komen en op televisie. De handgemaakt Marokkaanse tapijten hebben vaak een witte ondergrond met zwarte asymmetrische zwarte kruizen.

Perzische tapijt

Een Perzisch tapijt, is zover bekend, het oudste vloerkleed. Het ambacht van het knopen bestaat, al sinds 800 V.C. De Perzische tapijt is voornamelijk groot en beginnen ongeveer vanaf 4 meter lang, bij 3 meter breed. De Perzische tapijten zijn vaak wat ouder en allemaal met de hand geknoopt. Deze kleden zijn kenmerkend voor hun vele patronen en het de mix van wol met zijde. Dit zorgt voor een mooie glans op de kleden en geeft een extra luxe en exclusief gevoel.

Vintage vloerkleden
Dit zijn kleden uit Turkije, ongeveer 20-30 jaar oud en allemaal met de hand geweven, van 100 procent wol. De Turkse kleden worden uitgezocht, geschoren, gereinigd en komt uiteindelijk bij iemand thuis te liggen. Het leuke aan de Turkse vintage vloerkleden, is dat ze ook opnieuw geverfd kunnen worden. Dit zorgt voor een kleurrijke verschijning binnen het interieur.

Wij hopen dat we je hebben kunnen inspireren en de keuze voor een vintage vloerkleed makkelijker hebben gemaakt. Kijk snel op Rozenkelim.nl voor de gehele collectie!

Vloerkleed rozenkelim kelim blog Beurs Eigen Huis
Vloerkleed rozenkelim kelim blog Beurs Eigen Huis