Zo realiseer je jouw droombadkamer


Het moment dat je een hotelkamer instapt is de badkamer vaak het eerste waar je naar kijkt. Hotel badkamers stralen (vrijwel) altijd luxe, comfort en rust uit en dat heeft ook invloed op je eigen ontspanning. De badkamermeubels matchen dan ook vaak prachtig met de tegels op de muren en ook de douche voelt eigenlijk altijd beter aan in een hotel badkamer dan je eigen badkamer thuis. Het is dan ook logisch dat je datzelfde gevoel van luxe en comfort ook voortaan thuis wilt ervaren. Dit kan door de badkamer eens goed onder handen te nemen. In deze blog lees je hoe je dit luxe hotelgevoel ook gewoon in jouw eigen badkamer kan creëren.

Douche badkamer inspiratie REALISEER JE DROOMHUIS

Douche
Douchen, de een houdt ervan en de ander stelt het liever uit. De douche is misschien wel de meest praktische zaak in de badkamer, en toch zo belangrijk. Investeren in een goede douche is zo belonend, dat het dan ook de investering 100% waard is.

Wat je het beste kan doen als je de douche gaat inrichten, is goed nadenken over waar je zelf het prettigste hebt gedoucht. Dat kan bij een vriendin thuis, in een hotel of in een ander huis zijn geweest. De douche is namelijk echt een persoonlijke voorkeur. Wat je de afgelopen tijd veel voorbij ziet komen is de inloopdouche die deels is afgeschermd door een glazen- en matzwarte stalen douchewand. Ook is de luxe regendouchekop eigenlijk een must, maar zo heeft iedereen natuurlijk een andere voorkeur. Misschien heb jij liever een ronde douchekop in combinatie met een enkel glazen douchewand. Verzamel veel inspiratie voorbeelden en probeer, als dat kan, een aantal douches uit bij kennissen en familie om er echt achter te komen wat jij het prettigst vindt douchen.

Douche badkamer inspiratie REALISEER JE DROOMHUIS

Muren
De muren in de badkamer kunnen allesbepalend zijn voor de uitstraling van je badkamer. Er zijn dan ook voldoende opties. Ga je voor gladde muren met een mooi neutraal kleurtje, of toch voor prachtige vierkante- of rechthoekige tegels? Doe eens gek en ga voor een marmeren-look. Er is genoeg keuze.

Een badkamer trend van dit jaar is het gebruik van grote vierkante, neutrale tegels door de hele badkamer heen. Dit zie je ook onwijs vaak in luxe-hotel badkamers voorbij komen, en met een goede reden ook; het ziet er simpelweg prachtig uit.

Douche badkamer inspiratie REALISEER JE DROOMHUIS

Badkamermeubels
De laatste stap in het badkamer-transformatieproces zijn de badkamermeubels, en dit kan nog eens een lastige keuze zijn. Er zijn zoveel opties, stijlen, vormen, enzovoort. Als je naar badkamermeubels gaat kijken, is het handig om bij 1 leverancier te kijken, anders zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Je kan het beste van tevoren goed nadenken over welke vormen en opties je graag terug wilt zien in de badkamermeubels. Wil je graag een dubbele wasbak? Of ben je toch echt zeker over een mooie ronde spiegel? Gebruik dat als je ijkpunt en kijk vanaf daar verder wat goed matcht.

Je kan met het opknappen van de badkamer jezelf het zo makkelijk of moeilijk maken als dat je zelf wilt. Werk je met een beperkter budget? Overweeg dan wellicht om de muren te laten voor wat het is. Of heb je al prachtige badkamermeubels staan? Kies er dan voor om enkel de muren en de douche aan te pakken. Tegenwoordig wordt er zoveel online besteld dat het bestellen van een complete badkamer ook niet gek is.