Zo vind je de ideale hoekbank

 

Een hoekbank is een heerlijke bank voor in de woonkamer. Je kunt er comfortabel op zitten, maar ook onderuitgezakt op liggen voor een filmavondje. Het is dus niet zo gek dat de meeste mensen kiezen voor dit model! Maar zelfs als je exact weet naar welk type bank je op zoek bent, kan het nog steeds lastig zijn om de perfecte match te vinden. Kun je wel wat hulp gebruiken bij de zoektocht naar jouw ideale hoekbank? Lees dan gauw verder. In dit artikel lees je waar je rekening mee kunt houden tijdens het shoppen.

hoekbank beurs eigen huis

Formaat van de hoekbank
Bepaal eerst het formaat van de hoekbank. Met hoeveel personen wil je op de bank kunnen zitten? En welk formaat is geschikt voor jouw woonkamer? Meet de ruimte eens goed op en noteer de afmetingen. Houd deze bij de hand tijdens het winkelen. Het zou natuurlijk jammer zijn als de nieuwe hoekbank te groot is of door het kleine formaat juist helemaal wegvalt in de zithoek.

Kant van de hoek
Kies ook direct de kant van de hoek. Wil je het loungegedeelte gebruiken als scheiding van de zithoek of juist aan de kant van het raam plaatsen? De kant van de hoek wordt altijd aangegeven vanuit het perspectief van de kijker. Beeld je dus in dat je voor de bank staat (en niet erop zit!) om zo links en rechts te bepalen.

Functie van de bank
Ga na of jouw nieuwe hoekbank nog een extra functie heeft. Krijg je bijvoorbeeld regelmatig logés over de vloer? Dan kun je het beste kiezen voor een hoekslaapbank. Deze is net zo stijlvol en comfortabel als een normale hoekbank, maar ook gemakkelijk uit te klappen tot een volwaardig bed. Kijk maar eens naar de mooie slaapbanken van Boxspring Xpert.

hoekbank beurs eigen huis

Kleur- en materiaalgebruik
Pas de kleur en het materiaal aan op de stijl van jouw woonkamer. Fluwelen bekleding oogt bijvoorbeeld erg chic en zwart leder juist heel stoer. Bij twijfel is stoffen bekleding in een neutrale grijs- of bruintint de beste keuze.

Ingebouwde opbergruimte
Kun je wel wat extra opbergruimte gebruiken in de woonkamer? Kies dan voor een hoekbank of hoekslaapbank met opbergruimte. Het opbergvak zit vaak verwerkt in de armleuning of in de zitting van het loungegedeelte. Hier kun je bijvoorbeeld een dekentje in opbergen.

Comfort van de hoekbank
En tot slot niet geheel onbelangrijk: zit de nieuwe bank lekker? Kies een bankstel met optimaal zitcomfort en (indien van toepassing) ligcomfort.