5 tips voor een zorgeloze verhuizing!


Het verhuisproces kan behoorlijk arbeidsintensief zijn. Het begint natuurlijk al bij de verkoop, het is namelijk al een klus op zich om je huis zo in te richten dat iemand er direct verliefd op wordt. Vaak verf je nog net dat ene muurtje en wil je de ramen op de foto’s nog beter naar voren laten komen door snel nog even jaloezieen te monteren. Vervolgens is het zaak om alles in het oude huis in te pakken en op te ruimen. Uiteindelijk is daar dan nog de daadwerkelijke verhuizing, het uitpakken en inrichten van jouw nieuwe droomhuis.

Veel verhuizers hebben het gevoel dat ze na de eerste keer, nooit meer willen verhuizen, maar laat dat gevoel je vooral niet tegenhouden! Hier zijn vijf handige tips om de verhuizing naar je nieuwe droomhuis een feest maken.

BLOG verhuizen tips Beurs Eigen Huis

1. Sommige spullen die je hebt ingepakt (en gedragen) hadden moeten worden achtergelaten
Het meest voorkomende besef tijdens het verhuisproces is dat je veel meer hebt dan je eigenlijk dacht te hebben. En eerlijk gezegd, van hoeveel spullen heb je onlangs nog gebruik gemaakt? Tijden het inpakken beseffen veel verhuizers vaak dat een aanzienlijk deel van hun spullen overbodig is. Daar komt bij dat het verhuizen van deze overbodige spullen ook nog eens veel tijd, moeite en geld kost. Dit is juist hét moment om de rommel op te ruimen. Zo start je écht met een schone lei, voel je beter over de ruimte die je in de verhuiswagen bespaart en verloopt het algehele verhuisproces een stuk gemakkelijk.

Tip: inpakken en bepalen welke spullen door de jaren heen overbodig zijn geworden zijn twee verschillende taken. Een grote selectie maken tijdens het inpakken is veel te veel werk om in korte tijd voor elkaar te krijgen. Start het selectieproces minimaal twee maanden voordat je gaat verhuizen. Kies voor structuur en focus op één kamer per keer. Zo bepaal je gemakkelijker wat er kan worden weggegooid, gerecycled of gedoneerd. Op deze manier maak je het voor jezelf een stuk overzichtelijker en is er natuurlijk automatisch minder uit te pakken wanneer je eenmaal in je nieuwe droomhuis bent aangekomen.

 

2. Sommige meubels uit het oude huis passen mogelijk niet op dezelfde plek in je nieuwe droomhuis
Een van de meest voorkomende problemen bij het verplaatsen van meubels van de ene plaats naar de andere woning, is dat de afmetingen of stijl van de belangrijkste stukken niet tot zijn recht komen op de nieuwe plek. Je bent haast gedwongen een garage sale houden en de meubels praktisch weg te geven, en vervolgens moet je weer extra geld uitgeven aan nieuwe meubels... of je kunt de volgende keer gewoon slim winkelen.

Tip: De belangrijkste meubelstukken moeten klassiek van stijl, neutraal van kleur en zo modulair mogelijk zijn. Zoek naar banken of secties die kunnen worden gescheiden in kleinere stukken of kunnen worden uitgebreid tot een groter geheel. En als je eenmaal intrekt, investeer dan in gedurfde of kleurrijke decoratie stukken om je klassieke neutrale meubels wat ‘body’ te geven. Kies bijvoorbeeld voor een houten jaloezie, deze vorm van raamdecoratie is subtiel maar kan tegelijkertijd als echte ‘eye-catcher’ fungeren. Het is namelijk veel goedkoper en gemakkelijker om een ​​paar gekke kussens of een bijzonder vloerkleed te kopen dan om een ​​hele bank en eettafel te vervangen omdat ze te stijl-specifiek zijn.

3. Zware meubels maken het verplaatsen en herschikken moeilijker
Vroeger was het een feit dat hoe zwaarder de meubels waren, hoe beter de kwaliteit. Maar dat is, dankzij fabricage- en materiaalverbeteringen, niet langer meer waar. En als je eenmaal je zware, gigantische bank een paar trappen op moet slepen, zal je al snel begrijpen dat zwaar niet altijd beter is.

Tip: houd rekening met het gewicht van meubels voordat je ze koopt. Zoek naar stukken die goed zijn geconstrueerd, maar van lichte materialen zijn gemaakt. Nog beter, overweeg om meubels te kopen die gemakkelijk te demonteren zijn, om tijd en geld te besparen bij je aankomende verhuizing. Zelfs als je niet van plan bent om te verhuizen, kun je licht meubilair gemakkelijker verplaatsen om bijvoorbeeld onder het meubelstuk schoon te maken.

4. Je hield zoveel van de inrichting van je oude huis, je overwoog bijna om te blijven
Ben je helemaal opnieuw verliefd geworden op je oude huis nadat je weer diep in het interieur bent gedoken? Je bent niet de enige. Wat is het geheim van de manier waarop je oude huis er nu zo geweldig uitziet nadat je alles zo hebt ingericht dat het geschikt is voor de verkoop?

Tip: wanneer je jouw nieuwe droomhuis inricht, moet het er eigenlijk uitzien alsof het een modelwoning is - houd deze gedachte vast en voor je het weet leef je elke dag zo. Dat betekent dat er geen rommel is, alles kan worden opgeborgen en elke kamer heeft accessoires met de juiste accenten en kleur. Steek een stel geurkaarsen aan en klaar is kees! Optimaal genieten van je nieuwe droomhuis!

5. Verf en decoreer meteen, anders gaat het niet gebeuren
Laten we eerlijk zijn. Als je de afgelopen jaren al eerder een keer bent verhuisd, heb je waarschijnlijk een aantal dozen simpelweg nooit uitgepakt. Er zullen ook tal van ‘projectjes’ voor het verbeteren van het huis zijn bedacht waar je eigenlijk nooit aan toe bent gekomen. Van uitstel komt afstel, ga dus vooral direct van start voordat je begint te wennen aan de dagelijkse routine.

Tip: het inrichten van je nieuwe droomhuis moet meteen gebeuren. Als er projecten zijn die je wilt uitvoeren, zoals het upgraden van de verlichting, schilderen van muren of het vervangen van de vloer, voor ze dan uit voordat je zelf daadwerkelijk intrekt. Het is veel gemakkelijker om kusjes, zoals schilderen en het leggen van de vloer, gedaan te krijgen voordat je aankomt. De ruimtes in het nieuwe huis zijn nog niet gevuld en er staat je dus letterlijk niets in de weg. Mocht je er vooraf toch niet aan toe komen? Maak er dan een prioriteit van wanneer bent ingetrokken. Pak alle dozen zo snel mogelijk uit.

Wil je alle muren verven maar ben je al uitgeput voordat je bent begonnen, schilder dan slechts één cruciale muur in de gewenste kleur. Je zult versteld staan ​​wat een enkele gewaagde muur voor een kamer kan doen.

Ben jij ook onlangs verhuisd naar je droomhuis? We horen graag wat je van je verhuizing hebt geleerd en hoe je een nieuwe huis hebt ingericht.