Inspiratie & tips

Tijdens een bezoek aan Beurs Eigen Huis krijg je veel advies en inspiratie, maar ook online kun je bij ons terecht voor tips voor al je (ver)bouw- en woonplannen.

Lees hier de blogs vol handige informatie. Zo kunnen we je extra goed van dienst zijn bij de realisatie van jouw droomhuis! 

Zo creëer je de perfecte kinderkamer

Je droomhuis realiseren? Dat is meer een doorlopend proces dan een eenmalige gebeurtenis met een duidelijk eind. Is het bijvoorbeeld niet de keuken waar een update nodig of gewenst is, dan is het wel de badkamer of de woonkamer. Nog een ruimte die in veel woningen diverse keren veranderd wordt, is de kinderkamer. 

De groene keuken

Mede door duurzaamheid en dat het gewoon een hele mooie kleur is heeft groen een plaats ingenomen in het interieurontwerp, vooral in keukens. Groen, in al zijn tinten, van zacht salie tot diep smaragd, brengt een frisse sfeer die perfect past bij de moderne keuken.

Breng de natuur naar binnen

Sommige mensen kunnen intens genieten van de natuur. Ze genieten van het geluid van de vogels, het mooie landschap en de frisse lucht. Een manier om een stukje natuur in huis te hebben is door middel van het creëren van een plantenwand, ook wel een verticale tuin genoemd. 

De leukste badkamertrends

Je badkamer is een veelgebruikte kamer in je huis. Per week breng je hier al gauw een paar uur door, dus het is belangrijk dat je badkamer is ingericht naar jouw smaak. Ben je een beetje inspiratieloos op het gebied van je badkamer? Lees dan snel verder! 

Functioneel en stijlvol; de hoekkeuken

Een hoekkeuken maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en biedt vaak meer werkblad- en opslagruimte dan een standaard lineaire keukenindeling. Bovendien kan de hoek van de keuken worden gebruikt om een gezellige eethoek of ontbijtbar te creëren, waardoor de keuken een veelzijdige en sociale ruimte wordt.

Zo fris je je woonkamer op

Je komt thuis na een lange dag werken en opent de deur naar je woonkamer. Wat zie je? Een saaie, monotone ruimte zonder leven of persoonlijkheid? Dan wordt het tijd om iets te veranderen! 

Voordelen van glazen schuifwanden

Ben je op zoek naar een manier om je moderne woonruimte te transformeren met een prachtig designelement? Overweeg dan eens het installeren van glazen schuifwanden! Deze moderne toevoeging biedt niet alleen voordelen op het gebied van design, maar ook efficiëntie in termen van ruimtegebruik en energiebesparing.

De kunst van het vloerkleed

Vloerkleden zijn niet alleen functionele decoratieve stukken, maar ook een expressie van kunst en cultuur. Vloerkleden hebben door de geschiedenis heen altijd een belangrijke rol gespeeld in onze samenleving. 

De psychologie van verkoopstyling

Je hebt besloten om je huis te verkopen. Een spannende tijd, waarbij je natuurlijk het beste resultaat wilt behalen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woning opvalt tussen het ruime aanbod? Met verkoopstyling!

Elegante keuken, klein budget

Ben je op zoek naar een elegante keuken, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Geen zorgen, je bent niet de enige. Veel mensen willen stijlvolle, betaalbare keukens bestellen zonder de hoge kosten. Gelukkig zijn er tal van manieren om dit te bereiken.

De isolatietrends van 2023

Als je je woning klaarmaakt voor de toekomst, is het begrijpen van de nieuwste isolatietrends essentieel. In 2023 zijn er diverse materialen en technieken die niet alleen je huis energiezuiniger maken, maar ook bijdragen aan een beter wooncomfort en een lagere energierekening.

Een modern droomhuis creëren

Wanneer je graag een modern droomhuis wilt creëren, kun je er hier alles over lezen. In dit artikel geven we je inspiratie en tips om een eigentijds interieur te realiseren. 

Dé badkamertrend; Japandi

De wereld van interieurdesign verandert voortdurend. Een badkamertrend die de laatste tijd steeds meer aandacht krijgt, is de Japandi stijl. Hieronder duiken we dieper in op de essentie van deze opkomende trend en ontdekken we hoe je jouw badkamer kunt transformeren in de Japandi stijl.

Vlekkeloos verhuizen

Verhuizen kan een spannende, maar ook stressvolle ervaring zijn. Of je nu voor het eerst verhuist of al vaker het proces hebt doorlopen, het is verrassend eenvoudig om in valkuilen te trappen die je verhuiservaring kunnen bemoeilijken. Maar wat zijn nu de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het verhuizen?

Het ideale TV meubel

Bij het kiezen van het juiste tv meubel komt meer kijken dan je wellicht zou denken en leggen we graag uit. Je hebt tegenwoordig een breed assortiment aan tv meubels die in elke woonstijl passen, van modern en minimalistisch tot landelijk en klassiek. Kies het meubel dat bij jou past!

Koken in stijl

Is het de hoogste tijd om je keuken een upgrade te geven? En gaat je hart sneller kloppen van het uitzoeken van een strak interieur, omdat je maar al te graag kookt in stijl? Met slechts een paar tips ben je al een stap dichter bij het realiseren van een keuken in een stijlvolle uitstraling. 

Een epoxytafel maakt het af

Wil je graag je droomhuis realiseren? Dan ben je vast al druk bezig met het selecteren van het juiste meubilair, de optimale verlichting en een doordachte indeling. Van sommige aspecten weet je wellicht al direct dat het in je droomhuis thuishoort, maar wist je dat een epoxy tafel ook niet mag missen? 

Voordelen van een luxe tuinhuis

Als trotse eigenaar van een tuin wil jij deze natuurlijk ook optimaal benutten. Je kunt je tuin voorzien van een mooi terras, maar tegelijkertijd is het ook interessant om een luxe tuinhuis in je tuin te zetten. Dit is aanvankelijk weliswaar een investering, maar tegelijkertijd voegt een tuinhuis echt iets toe.

De ideale indeling van een keuken

Een keuken is niet zomaar een ruimte in ons huis; het is het kloppende hart van ons dagelijks leven. Maar heb je er ooit bij stilgestaan hoe het ontwerp van je keuken invloed kan hebben op de manier waarop je kookt en eet? 

Droomhuis realiseren?

Iedereen droomt er al van vanaf kinds af aan. Je droom lijkt dichterbij te komen; je kunt je droomhuis gaan bouwen of verbouwen. Hier komt echter wel meer bij kijken dan alleen het inrichten van je woning. Zo kun je er bijvoorbeeld ook aan denken om je woning energiezuinig te maken. 

Groene vingers, blauwe bloesem

Het hebben van een tuin is een rijkdom die zorgt voor een stukje natuur waarin we kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en even één kunnen zijn met de natuur. Met de juiste zorg en aandacht, kan je tuin een bron van vreugde en inspiratie zijn voor jarenlang plezier.

Van opknaphuis naar droomhuis

Je hebt altijd gedroomd van je perfecte huis, maar wat als dat droomhuis nog wat werk nodig heeft om werkelijk perfect te worden? In dit blog gaan we je begeleiden bij het proces, van het kiezen van het juiste opknaphuis tot het financiële plaatje van de verbouwing.

De voordelen van lichtkoepels

Licht heeft de magische kracht om een ruimte te transformeren. Het kan een kille kamer omtoveren tot een warme, uitnodigende oase en kan zelfs de stemming en productiviteit van de mensen in die ruimte beïnvloeden. 

Kies de perfecte moderne keuken

Trends komen en gaan, maar de moderne keuken lijkt zijn stempel blijvend te drukken op het interieurontwerp. Maar waarom is dat zo? Wat maakt een keuken met een modern tintje nu echt bijzonder?