Inspiratie & tips

Tijdens een bezoek aan Beurs Eigen Huis krijg je veel advies en inspiratie, maar ook online kun je bij ons terecht voor tips voor al je (ver)bouw- en woonplannen.

Lees hier de blogs vol handige informatie. Zo kunnen we je extra goed van dienst zijn bij de realisatie van jouw droomhuis! 

Meubels voor jouw thuiswerkplek

Je kunt best een paar snelle werkzaamheden op de laptop afronden aan de eettafel. Maar wanneer je voor een lange periode vanuit huis werkt, is het veel beter om een eigen thuiswerkplek te creëren. Een aparte werkplek zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren. 

Hoe verhuis je grote meubels?

Verhuizen is leuk, maar de verhuizing zelf vaak een behoorlijke klus. Je wilt immers je gehele inboedel van je oude naar je nieuwe stek verplaatsen. Dat is niet zo eenvoudig! Met name als het om grote(re) meubelstukken gaat, vergt dit behoorlijk wat voorbereiding en inspanning.

Bouwplannen? Zo zet je de 1e stap!

Zelf een huis bouwen... wie droomt daar niet van? Ben jij de gelukkige met een kavel, of ben je van plan een kavel te kopen? Lees dan deze blog, want bij het bouwen van een huis komt veel kijken. Je moet veel keuzes maken en de architect vinden die bij je past.

Een sedumdak: zelf of laten doen?

Een sedumdak, ook wel groendak genoemd, draagt bij aan een groenere planeet. Niet voor niets zijn ze op dit moment razend populair. De aanleg is eenvoudig en kan zelf uitgevoerd worden of u kunt het uitbesteden. De keuze is aan u. In dit artikel de voor- en nadelen van zelf doen of uitbesteden op een rij.

De badkamer of toilet slim verbouwen

Als je een nieuw huis hebt gekocht, wil je het helemaal aan je eigen smaak en ideeën aanpassen. Volg de tips uit dit artikel en je hebt een frisse nieuwe look zonder een aanslag op je budget te doen.

Maak winst met groene zonnepanelen

Groene zonnepanelen: dat zijn zonnepanelen op een groen dak. Wist je dat dit een ideale combinatie is? Het verhoogt het rendement van je zonnepanelen, het houdt je huis koel en het is ook nog eens goed voor de biodiversiteit.

Duurzaam bouwen & wonen

Heb je een kavel en wil je een duurzaam droomhuis? Is jouw huidige woning klaar voor de toekomst? En biedt het optimaal wooncomfort? We geven 11 tips en ook gelijk de experts die je kunnen helpen bij het realiseren van je duurzaam bouwen & wonen plannen.

Besparen op je hypotheek!

Een hypotheek wordt over het algemeen voor langere tijd afgesloten. Dit brengt enkele voordelen met zich mee, maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Er zijn allerlei mogelijkheden om de hypotheek aan te passen.

Zo vind je de ideale hoekbank

Een hoekbank is een heerlijke bank voor in de woonkamer. Het is dus niet zo gek dat de meeste mensen kiezen voor dit model! Maar zelfs als je exact weet naar welk type bank je op zoek bent, kan het nog steeds lastig zijn om de perfecte match te vinden. 

Isoleer je huis met flinke subsidie

Bij de realisatie van je droomhuis zijn er veel dingen waar je aan moet denken. Een ervan is isolatie. Bouw je een nieuw huis, dan is isolatie meestal een vanzelfsprekendheid, maar bij veel oudere huizen is er nog veel te verbeteren.

Betere nachtrust? 6 slaapkamer tips!

Een aangename nachtrust begint bij de inrichting van je slaapkamer. Bewust en onbewust heeft de omgeving namelijk veel invloed op jouw slaapkwaliteit. 

De voordelen van gevels impregneren

Steeds vaker hoor je dat mensen hun gevel impregneren. Wij begrijpen wel waarom: het is een goedkope, eenvoudige en effectieve manier om je muren waterafstotend en vuilwerend te maken. Zo heb je geen last meer van vocht, algen en schimmels.

Je slaapkamer een nieuwe look geven?

Heb je al een tijd niets gedaan aan de uitstraling van je slaapkamer? Dan kan het leuk zijn om hier iets aan te veranderen. Wij helpen je op weg en zetten een aantal dingen op een rij!

Zo haal je luxe in je woonkamer

Stiekem zijn we allemaal gek op luxe, alleen denken we dat we dat niet kunnen veroorloven. Luxe associëren we vaak met duur. Toch hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Met diverse patronen, diepe kleuren en verschillende stoffen haal je luxe in huis zonder dat het veel geld hoeft te kosten. 

Verbouw je badkamer; de voordelen

De badkamer is meestal de ruimte die niet meteen als eerste verbouwd wordt. Dat is best jammer, want in de badkamer zie je al snel hoe oud je woning echt is. Je brengt al gauw zo’n half uur per dag door in de badkamer. Hak daarom de knoop door en pak de badkamer aan!

Zo schilder je veilig je plafond

Het minst leuke van schilderwerk is toch echt wel het plafond schilderen. Hoe je het beste en veiligste je plafond schildert vertellen we je in dit artikel.

3 tips voor het perfecte dekbed

Kom je soms niet in slaap omdat je aan het rillen bent van de kou? Of heb je het juist super warm waardoor je onrustig slaapt? Gelukkig zijn er voor deze problemen vaak oplossingen te vinden! Voor verschillende soorten slapers zijn er namelijk passende dekbedden te vinden. 

De tropen naar je achtertuin brengen

Door een aantal slimme keuzes te maken in de beplanting van je tuin kan je zelfs het tropische vakantiegevoel naar je achtertuin brengen, wie wilt dat nou niet? Wij zetten een aantal tips voor een tropische achtertuin op een rijtje!

Verschil tussen shutters en jaloezieën

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe raambekleding, dan ben je tijdens jouw zoektocht vast shutters en houten jaloezieën tegengekomen. Deze twee soorten raamdecoratie lijken erg veel. Toch zijn er ook een aantal verschillen waar je rekening mee moet houden als je een keuze gaat maken.

Dit mag niet ontbreken in je keuken! 

Om echt goed te kunnen koken en onbezorgd te kunnen dineren heb je het juiste materiaal in huis nodig. In dit artikel gaan we in op verschillende keukenspullen en serviesstukken die niet in je keuken mogen ontbreken.

De uitstraling van je woning

Als eigenaar van een woning doe je vast erg je best om deze er zo mooi mogelijk uit te laten zien.  Met kozijnen kan je ook een groot verschil maken. 

5 tips voor een sfeervolle slaapkamer

Ben je van plan om je slaapkamer opnieuw in te richten? Wij geven je 5 tips hoe je een sfeervolle slaapkamer creëert, zodat je straks de slaapkamer van je dromen hebt.

Een vloer egaliseren in 5 stappen

Wil je graag een nieuwe PVC vloer in je woning neerleggen? Voordat je deze vloer neer kunt leggen, moet je de vloer goed egaliseren. Wil je weten hoe een expert het normaal gesproken doet? 

Een zwemvijver in de tuin

Een zwembad is een droom voor veel mensen. Toch worden we ons steeds bewuster van de impact die een zwembad heeft op ons milieu. Een zwemvijver is de perfecte oplossing!