De slaapkamer in jouw droomhuis


Misschien woon je al een poosje in je droomhuis en zoek je nog de finishing touch. Of misschien heb je nu eindelijk je droomhuis kunnen huren of kopen en ben je bezig met de inrichting. Hoe je situatie ook is: in je droomhuis realiseer je natuurlijk ook je droomslaapkamer. Ben jij op zoek naar een complete slaapkamer in een mooie stijl die perfect past bij jouw voorkeuren en de beschikbare ruimte? Dan laat jij je slaapkamer ontwerpen.

Slaapkamer inspiratie blog droomhuis Beurs Eigen HUis

Complete slaapkamer kiezen
Als je je slaapkamer helemaal (opnieuw) gaat inrichten, wil je natuurlijk graag dat de meubels bij elkaar passen. Daarom is een slaapkamer op maat een goed idee. Je kunt gewoon je complete slaapkamer kiezen. Bij de betere aanbieders is er veel keus uit verschillende vormen en maten van alle slaapkamermeubels. Of je laat de slaapkamer helemaal op maat maken naar jouw wensen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt! Om een slaapkamer te laten ontwerpen, moet je al wel van tevoren nadenken over een aantal zaken. Zoals welk type bed je graag wilt, welke luxe extra’s je in de slaapkamer wilt en hoe de slaapkamer er met de meubelindeling uit moet zien.

Welk type bed zoek je?
Het bed is het grootste en opvallendste meubel in de slaapkamer. Het moet dus perfect zijn! Er zijn diverse soorten bedden. Het eerste onderscheid dat gemaakt wordt, is dat tussen een boxspring en een ledikant. Bij een boxspring kies je voor een gestoffeerd bed met een extra dik matras, bij een ledikant kies je meestal voor een houten frame met een aparte bedbodem. Naast de keuze tussen boxspring of ledikant denk je ook alvast na over de maat van je bed. Je kunt gaan voor een eenpersoonsbed tot het formaat twijfelaar (120 cm breed). Maar je kunt ook kiezen voor een tweepersoonsbed vanaf 140 cm tot een luxueus kingsize bed van 200 cm breed.

Slaapkamer inspiratie blog droomhuis Beurs Eigen HUis

Luxe extra’s in de slaapkamer
Een slaapkamer op maat laten maken is natuurlijk dé gelegenheid om te kiezen voor luxe. Je kunt allerlei items zelf kiezen. Zoals een mooie hocker bij het voeteneind van het kingsize bed. Je kunt zelfs gaan voor een TV-hocker die elektrisch in hoogte verstelbaar is, zodat je relaxed TV kunt kijken in bed. Ook een hoog laag bed behoort tot de mogelijkheden. In een luxe slaapkamer geniet je extra van de ruimte en slaap je extra comfortabel.

De meubelindeling in de slaapkamer
Er zijn eigenlijk maar enkele meubels die vrijwel altijd in de slaapkamer staan. Het eerste is natuurlijk het bed. Daarnaast is er ook meestal een kledingkast. Deze kun je kiezen in dezelfde uitvoering als het bed of in een uitvoering die er mooi bij past. Laat je een (kingsize) bed op maat maken voor je slaapkamer, dan kun je zelf aangeven of je er nachtkastjes bij wilt. Soms zitten ze in het bed verwerkt, soms kun je kiezen voor losse nachtkastjes die passen bij het bed. Denk van tevoren goed na of je nog andere meubels, zoals een kaptafel of een kleine kast, in de slaapkamer wilt. In een luxe slaapkamer is de indeling overzichtelijk en rustgevend, dus kies je liever niet teveel meubels tenzij je er ruimschoots de ruimte voor hebt. Dit is een van de dingen die het vaakst misgaat bij het inrichten. Hier kun je ook uitgebreid advies over vragen tijdens het ontwerpproces.

Een moderne slaapkamer inrichten is een mooi project. Wil je je hele slaapkamer veranderen, dan kies je voor een complete slaapkamer op maat. Je hebt daarbij de vrije keuze uit allerlei opties om de slaapkamer samen te stellen. Zo eindig je met de perfecte slaapkamer voor jouw droomhuis.

Slaapkamer inspiratie blog droomhuis Beurs Eigen HUis
Slaapkamer inspiratie blog droomhuis Beurs Eigen HUis
Slaapkamer inspiratie blog droomhuis Beurs Eigen HUis
Slaapkamer inspiratie blog droomhuis Beurs Eigen HUis
Slaapkamer inspiratie blog droomhuis Beurs Eigen HUis