De start van de zoektocht naar jouw nieuwe thuis

Bij SelektHuis horen we het vaak: Ik wil graag nieuw bouwen, maar waar moet ik beginnen? Zo veel informatie, zo veel aanbieders. Het internet staat bomvol met informatie over het bouwen van woningen. Daarom hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Tip 1: Verzamel zo veel mogelijk informatie!

Google is uw beste vriend bij de zoektocht naar meer informatie. Ook onderstaande websites kunnen u verder helpen. 

HuisBouwen

CascoBouw

SelektHuis

SelektHuis

Tip 2: Let op bij het uitzoeken van de kavel 

De prijs, locatie, afmeting en de oppervlakte van de kavel zijn natuurlijk belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is de situering van de toekomstige woning op de kavel. Hoe is de zonligging? Is er een schoongrondverklaring? Moet er geheid worden? Wat zijn de eisen van de welstrand en gemeente? Zodra u een geschikte kavel heeft gevonden, kunt u de bouwplannen verder vormgeven. 

SelektHuis

Tip 3: Maak een begroting 

Bij het bouwen van een woning komt veel kijken, ook op financieel gebied. De kavel zal een groot deel van het budget opslokken. Maar ook de bouwkosten zijn een aanzienlijke post. Elke bouwer werkt op een eigen manier en dus zijn de kosten moeilijk te vergelijken. De woningen van SelektHuis zijn sleutelklaar. Wij werken de woning helemaal af, deze is dus instapklaar. Maar casco bouwen, of alles wat hier tussen zit, behoort ook tot de mogelijkheden. Er is echter altijd een aantal kosten die buiten de aanneemsom valt.  Heeft u al gedacht aan…

 • legeskosten van de gemeente. De legeskosten verschillen per gemeente, maar hou rekening met zo’n 2 à 3 procent van de totale aanneemsom. 
 • aansluitkosten van nutsbedrijven: gas, water, elektra & riolering. De aanleg hiervan kost tussen de €4.000 en de €6.000. 
 • de keuken
 • heiwerk. In een groot gedeelte van Nederland moet geheid worden. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de precieze ligging en de constructie van de woning. Als u hier een budget van €8000,- voor vrijhoud, is de kans groot dat u achteraf geen verrassingen meer heeft. 
 • bestrating , inrichting, vloeren en behang en de aanleg van de tuin. 

Dat betekent dus dat (bijna) alle andere kosten zijn inbegrepen in de aanneemsom van een SelektHuis. Denk hierbij aan tegelwerk en sanitair, schilderkosten, reiskosten, ontwerp en constructeurskosten, sonderingen en het regelen van de aanvraag van de vergunningen.  

SelektHuis

Tip 4: Maak een wenslijstje

Als u uw budget duidelijk heeft, is het een goed idee om inspiratie op te doen. 

 • Welke bouwstijl vind je mooi? Klassiek, landelijk, modern of jaren 30?
 • Wil je de woning helemaal afgebouwd (ofwel: sleutelklaar), of wil je bepaalde werkzaamheden zelf doen (ofwel: casco)?
 • Hoeveel verdiepingen moet de woning krijgen? 1, 2, 3 of zelfs meer?
 • Hoeveel (slaap)kamers moet de woning hebben?
 • Wil je een garage of berging? Wil je de woning onderkelderen?
 • Wil je extra aandacht besteden aan extra energiezuinigheid van de woning?

Wilt u meer inspiratie? Vraag dan de brochure van SelektHuis aan!

Bij Selekthuis > https://www.selekthuis.nl/ staan u, uw dromen en uw wensen centraal in alle activiteiten. Ieder mens is uniek. Daarom hoort iedere woning ook uniek te zijn, volledig afgestemd op uw manier van leven, uw gezinssituatie en uw persoonlijkheid. De ruime vrijheid van ontwerpmogelijkheden is één van de vele voordelen van SelektHuis. Daarnaast staat SelektHuis voor traditionele bouw, met een 'open mind' voor de toekomst. We blijven werken aan verbetering van product, proces en we blijven onszelf ontwikkelen. Denk maar eens aan just-in-time leveringen op de bouwplaats en de zorg voor het milieu, duurzaamheid en energiezuinig wonen. Wij helpen u graag met het verwezenlijken van uw persoonlijke 'woondroom' en begeleiden u zorgeloos gedurende het gehele traject! 

SelektHuis